Jaguar osvežio F-Type FOTO

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaguar "osvežio" F-Type FOTO

Britanski premijum proizvođač Jaguar predstavio je redizajniranu verziju svoje perjanice F-Type u kupe i kabriolet varijanti.

"Osveženi" F-Type stiže sa uglađenijim, ali i dalje sportskim linijama, savremenim tehnološkim sistemima i novim motorom.

Iako je u pitanju redizajn, Jaguarovi dizajneri su promenili izgled F-Type kojem je "ulepšano lice", sa spuštenijim "nosom", agresivnije postavljenim farovima koji se naziru "ispod" haube i protežu horizontalno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Promene na zadnjem delu su znatno manje primetne, svetlosna grupa je dobila "uglastiji" oblik, niže su postavljeni branik i difuzor u zavisnosti od vrste pogona.

Još veća promena napravljena je u enterijeru, tu su sada nova digitalna kontrolna tabla umesto tradicionalne analogne, te 12,3-inčni multimedijalni sistem sa Apple CarPlay i Android Auto podrškom uz mogućnost bežičnog ažuriranja softvera.

Što se tiče pogona, tu su već standardni 2,0-litarski četvorocilindrski i 3,0-litarski V6 "turbaci", ali i novi 5,0-litarski V8 sa super-punjačem.

Verzija iz SVR modela je sada dostupna u R paketu opreme, a raspolaže sa impresivnih 575 KS i 700 Nm, pa F-Type ubrzava 0-100 km/h za 3,5 sekundi dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 299 km/h.

V8 je za Evropu prepravljen na 444 KS i 580 Nm, uz opcioni pogon na sva četiri točka, a u ovoj varijanti F-Type ubrzava za 4,4 sekunde.

F-Type je dobio i prerađene ogibljenje sa prilagodljivim amortizerima, unapređenim oprugama, šipkama protiv prevrtanja i krućim komponentama za zadnje zglobove i kuglične spojeve.

Početna cena osveženog F-Type u Velikoj Britaniji je 63.100 evra za kupe verziju. To je oko 2.100 evra više od aktuelne.
Pogledaj vesti o: Jaguar

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.