Jaguar Ingenium dizel motori

Izvor: Nacionalna klasa, 30.Sep.2014, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaguar Ingenium dizel motori

Jaguar je predstavio nove Ingenium dizel motore koji će svoju premijeru imati u novom Jaguar XE modelu. Novi motori se odlikuju rekordno velikim obrtnim momentom i izuzetno niskom potrošnjom i štetnim emisijama.

Ingenium gama motora se, za sada, sastoji od samo dve varijante četvorocilindrčnog 2,0 litarskog motora. U pitanju je motor koji je potpunosti razvijen od strane istraživačko-razvojnog odeljenja kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << Jaguar, a proizvodiće se u Jaguar fabrici motora u Velikoj Britaniji.

Ingenium 2.0 dizel se nudi u dve varijante – slabija sa 163KS/380Nm sa prosečnom potrošnjom od 3,8l tj. sa 99g/km CO2 emisija i jača sa 180KS/430Nm koja emituje 109g CO2 po pređenom km.

Novi motori poštuju Euro 6 norme, a korićenjem SCR tehnologije omogućeno je značajno smanjenje emisija natrijum oksida.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.