Izvor: Danas, 04.Jul.2015, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Entuzijasti Jaguara” posetili Novi Sad

Na svom proputovanju kroz zemlje jugoistočne Evrope, članovi „Kluba entuzijasta Jaguara“ iz francuske regije Alzas, posetili su Novi Sad i tom prilikom na Trgu slobode upriličili izložbu oldtajmer automobila „Jaguar“. Članove kluba u Gradskoj kući primio je zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić, a prijemu su prisustvovali i predstavnici Turističke organizacije Novog Sada i novosadskog ogranka Francuskog instituta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
„Klub entuzijasta Jaguara“ osnovan je pre trideset godina u Strazburu i okuplja članove iz Francuske, Nemačke, Švajcarske, pa i sa Tahitija. Sekretar kluba Iv Rainhart objasnio je da se putovanja u okviru kojih posećuju evropske gradove organizuju svake godine.

- Ove godine krenuli smo iz Strazbura, prvo smo posetili Minhen, pa Bratislavu, a zatim smo stigli u Novi Sad, gde boravimo tri dana, nakon toga idemo u Rovinj. Vaš grad nam se veoma dopao, pre svega zbog ljudi koji su veoma gostoprimljivi. U narednim danima imaćemo priliku da bolje upoznamo Novi Sad, da se provozamo Dunavom i družimo sa učenicima koji pohađaju kurseve francuskog jezika - rekao je Iv Rainhart.

Izložba 24 oldtajmer automobila „Jaguar“ održana je na Trgu slobode. Pojedini primerci ove kolekcije datiraju iz perioda pedesetih i šezdesetih godina XX veka, dok je većina iz osamdesetih i devedesetih godina XX veka. Najstariji izložen model je XK iz 1952. godine.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.