Beograd dobija jaguar i land rover prodajni centar i servis

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2016, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobija jaguar i land rover prodajni centar i servis

Prodajno-servisni centar za jaguar i land rover (JLR) vozila, u koji je uloženo više miliona evra i koji će zaposliti 50 radnika, počeće da radi u Beogradu u septembru, najavio je izvršni direktor Britiš Motorsa Dušan Tomić.

"Radovi na novom prodajno-servisnom Britiš Motors JLR Centru su u finalnoj fazi, ali je servisni deo već od 2. avgusta potpuno osposobljen i spreman da vlasnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jaguar i land rover vozila pruži premijum uslugu", rekao je Tomić.

To će biti jedini ovlašćeni servis u Srbiji za jaguar i land rover vozila. Ekskluzivno pravo zastupanja Jaguar i land rover vozila dobila je kompanija Bavaria Motors, a na tržištu će nastupati pod imenom Britiš Motors.

Tomić je podsetio da je tender za zastupništvo jaguar i land rover vozila u Srbiji raspisan prošle godine.

Na pitanje zašto je baš Srbija odabrana za otvaranje ovakvog centra, Tomić je rekao da Srbija ima strateški položaj u Evropi, i da će JLR centar u Beogradu biti prvi i najveći u ovom delu Evrope. Kako je najavio, u narednih godinu dana, planirano je otvaranje sličnih centara u celoj Adria regiji. Ocenio je da otvaranje ovakvog centra za premijum vozila daje dodatni pozitivan signal da se tržište automobilske industrije u Srbiji stabilizovalo.

Prema njegovim rečima, u segmentu premijum automobila, JLR se najdinamičnije razvija, sa ciljem udvostručivanja globalne prodaje do 2020. na preko milion prodatih vozila, čemu će doprineti lansiranje 12 novih modela u naredne četiri godine.

"U toku ove godine, u prodajni JLR centar u Beogradu će stići tri potpuno nova modela jaguar i land rovera", rekao je on i dodao da je plan da se u prvoj fiskalnoj godini (do 31. marta 2017.) u Srbiji proda 150 vozila oba brenda.

"U Srbiji je u toku prošle godine zabeležena prodaja 100 automobila oba premijum brenda", istakao je on i ocenio da je od 2011. godine tržište Srbije za premijum vozila stabilno. Dodao je da se svake godine u Srbiji proda od 2.500 do 3.000 premijum vozila nekoliko brendova.

Na pitanje zašto se ta kompanija odlučila baš za zastupništvo jaguar i land rover vozila, Tomić je rekao da je JLR kompanija sa dugom istorijom, koja konstantno ulaže u razvoj novih modela i tehnologija.

"Samo u prošloj godini JLR je uložila 3,1 milijardu dolara u kreiranje proizvoda i kapitalne investicije. JLR će u budućem periodu nastaviti da ulaže u nove tehnologije i proizvode, što će generisati dodatni rast i razvoj, a to će se, nadamo se, pozitivno odraziti i na razvoj kompanije Britiš Motors", rekao je Tomić.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.