Vidljivost dobra, putevi suvi

Izvor: RTS, 26.Mar.2012, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidljivost dobra, putevi suvi

Suvi putevi u celoj zemlji. Vozačina se savetuje oprez zbog udarnih rupa. U klisurama učestala pojava odrona.

Vozače danas očekuju suvi kolovozi i dobra vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Iz preduzeća Putevi Srbije, upozoravaju na novonastale rupe, ulegnuća i druga oštećenja na kolovozu, koja se redovno saniraju.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su oko 30 minuta.

Na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << učestala je pojava odrona. Najčešće, odroni se dešavaju na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku,

Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica-Ribariće-granica sa Crnom Gorom.

Od 26. marta do 28. marta zbog izvođenja radova na autoputu, na razdelnom pojasu, na deonici od petlje Konjarnik do BS Veliki Mokri Lug, u dužni od 2000m, za saobraćaj će biti zatvorene preticajne saobraćajne trake u oba smera (Beograd - Niš i Niš- Beograd).

Saobraćaj će se obavljati srednjom (voznom) i desnom (zaustavnom) saobraćajnom trakom, u oba smera, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Od 29. marta od 14.00 časova zbog izvođenja radova na autoputu, na deonici od petlje Konjarnik do benzinske stanice Mokri Lug, za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka u smeru kretanja od Beograda ka Nišu u dužini od 2000 metara. Saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom za smer kretanja od Niša ka Beogradu.

Zbog radova, doći će do potpune obustave saobraćaja, na državnom putu zabranjen je saobraćaj preko mosta Gazela u oba smera za sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tona.

Na magistralnom putu M-21, Prijepolje-Bijelo Polje u neposrednoj blizini GP Brodarevo, sa Crnom Gorom, saobraćaj se obustavlja od 9.30 -12.30, od 14.30 -17.30 i od 22.00-03.00. Alternativni pravac za sva vozila je put Prijepolje-Pljevlja-Mojkovac.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Od 27. februara do 31. marta na mostu Gazela, na delu autoputa ispred i iza mosta (od petlje Hitna pomoć do benzinske pumpe ELP) i ulazno - izlaznim rampama na i sa mosta Gazela postavlja se stalna vertikalna saobraćajna signalizacija.

Svakodnevno od 22 do pet sati dolaziće do izmena režima saobraćaja na delovima navedene deonice.

Zbog radova na izgradnji druge kolovozne trake na državnom putu drugog reda M-1.11, na deonici Kragujevac-Batočina u periodu od 13. marta do 31. marta postavljaće se privremena saobraćajna signalizacija i oprema. U toku su radovi na proširenju magistralnog puta M/8 Novi Pazar-Sjenica u dužini od 2 kilometra na samom izlazu ka Sjenici.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saobraćaj bez zastoja

Izvor: RTS, 27.Mar.2012, 10:03

U Srbiji se saobraćaj odvija normalno na svim putevima uz dobru vidljivost i bez zastoja. Na graničnim prelazima bez čekanja. ..Na najopterećenijim putnim pravcima - autoputevima, kolovozi su suvi, bez snega, a saobraćaj se odvija normalno, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije"...I na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.