Teško na Koridor 11: Jedan izlaz na 17km puta

Izvor: Press, 11.Apr.2017, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško na Koridor 11: Jedan izlaz na 17km puta

U naredne tri godine majstori iz kineske kompanije China Communication Construction Company trebalo bi da izgrade deonicu auto-puta od Surčina do Obrenovca.
Foto:B92.net
Kada ovi radovi budu završeni, Beograđani će umesto nebezbednom i neuslovnom Ibarskom magistralom, ka Crnoj Gori putovati modernom saobraćajnicom u šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << traka. Na Koridor 11 uključivaće se sa obilaznice oko Beograda.
Dragoslav Dragićević, glavni projektant ove trase iz Saobraćajnog instituta CIP, objašnjava da će, u zavisnosti od toga iz kog dela grada dolaze vozači, moći da se uključe na petljama "Batajnica", "Dobanovci", "Ostružnica", "Orlovača" ili "Bubanj potok". Posle će obilaznicom stizati do petlje "Surčin" koja je početni deo auto-puta E-763, Beograd - južni Jadran, pišu Večernje novosti.

“Deonica povezuje Koridor 10, odnosno auto-puteve E-75 i E-70 i deo Beograda na levoj obali reke Save sa Obrenovcem na desnoj obali”, objašnjava Dragićević.

“Počinje petljom na kilometar i po kod Surčina i pruža se kroz sremsku ravnicu pored naselja Jakovo i Boljevci. Tokom izgradnje neće biti porušen nijedan objekat, jer trasa potpuno zaobilazi naseljena mesta. Proteže se naizmeničnim krivinama, a zatim dugim pravcima ka navozu na most preko Save i Kolubare u dužini od 1.831 metra. Završava se još jednom petljom kod Obrenovca, odnosno u blizini fabrike "Prva iskra" u Bariču. To je jedini izlazak sa deonice duge 17,6 kilometara”, kaže on.

Dragićević napominje da kineska kompanija koja gradi most preko Save već ima iskustva na ovim poslovima, jer je bila angažovana na premošćavanju Dunava između Zemuna i Borče. Čak je i dužina mosta približna, a sistem gradnje je potpuno isti.

“To je potpuno betonski most, oni već imaju razrađenu tehnologiju izvođenja radova i iskustvo prethodnog projekta i očekujemo da će to proći bez problema”, uveren je Dragićević.

“Ova deonica će se kasnije spojiti sa trasom od Obrenovca do Uba, koja bi trebalo da bude završena do kraja godine. Dok se ne završi potez od Surčina do Obrenovca, vozači će se na Koridor 11 ka Čačku uključivati u Bariču”, navodi on.

Predviđena je i izgradnja dve naplatne rampe. Jedna će biti kod Jakova, 12 kilometara posle uključenja sa petlje "Surčin", dok će druga biti u Bariču.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.