Štitimo Ibarsku magistralu od vode u Adranima

Izvor: Akter, 28.Mar.2015, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štitimo Ibarsku magistralu od vode u Adranima

Na svim vodama drugog reda u Kraljevu došlo je do znatnog porasta vodostaja, a usled nadošle Musina reke u Adranima, voda je stigla na tridesetak centimetara do

Ibarske magistrale, zbog čega su u tom delu radnici morali da postave džakove, izjavio je danas načelnik Odeljenja za vanredne situacije u tom gradu Radoica Kočović.

"Zbog začepljenja na mostu u Adranima na Ibarskoj magistrali, voda >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je stigla na nekih tridesetak centimetara do magistrale, zbog čega su radnici preduzeća Zapadna Morava morali da postavljaju džakove kako bi se sprečilo izlivanje na kolovoz", rekao je Kočović agenciji Beta.

On je kazao da se Zapadna Morava izlila preko mosta u Oplanićima, gde je obustavljen saobraćaj koji ka tom mestu vodi od Kraljeva preko Grdice, kao i da su nadležne službe danas intervenisale na više mesta zbog izlivanja manjih reka i potoka.

"Džakovi sa peskom postavljaju se i u žičko polje kako se voda ne bi izlila. Intervenisalo se i selu Vrdila, Ribnici, kao i u Glediću u kome je voda odnela jedan propust od cevi napravljen prošle godine, zbog čega je jedan zaseok odsečen", kazao je Kočović.

On je dodao da bi sa prestankom padavina došlo i do smanjenja vodostaja reka, ali je ocenio i da bi podizanje temperature moglo da izazove problem.

"Na brdima uzvodno od Zapadne Morave i Ibra ima još puno snega, što bi ukoliko se podigne temperatura, moglo da dovede do otapanja snežnog pokrivača i porasta vodostaja ovih reka, jer na Kopaoniku sneg pada celu noć i narastao je već do visine od deset centimetara", rekao je Kočović.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.