Policija sklonila putare sa Ibarske magistrale na Rudniku

Izvor: Blic, 05.Avg.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sklonila putare sa Ibarske magistrale na Rudniku

Jake policijske snage oko 18 sati sklonile su demonstrante koji su blokirali Ibarsku magistralu na prevoju preko Rudnika.

Grupa od oko 50 radnika Preduzeća za puteve Beograd u 11 sati je teškim teretnim vozilima preprečila kolovoz i potpuno obustavila saobraćaj, a vozila su mogla da se kreću samo prema Topoli.

Na poziv policije da se radnici i mehanizacija sklone, putari su seli na kolovoz. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Radnici su sklonjeni na obližnju livadu gde ih je opkolila policija, dok je ostatak policajaca uklanjao vozila s kolovoza.

U toku blokade saobraćaja kolona vozila prema Ljigu bila je duga preko pet kilometara.

Putari traže da im se isplate plate koje ne primaju od marta.

Predstavnik Nibens grupe koji koordinira rad putarskih preduzeća Milutin Gašević rekao je ranije danas da su predstavnici banaka, Vlade Srbije i Nibens grupe dogovorili plan restrukturiranja pet putarskih preduzeća iz te grupacije.

Gašević je kazao novinarima u Nišu da je plan restukturiranja, kojim će se izbeći likvidacija preduzeća i omogućiti ukidanje blokade računa firmi, dogovoren na jučerašnjem sastanku u Agenciji za privatizaciju.

"Preduzeća idu u restruktuiranje, neće ići u likvidaciju. Dogovoreno je da se naprave programi restruktuiranja i kako se koji program bude završavao da se predaje sudu u Beogradu, a da sud donese odmah meru zabrane blokade računa i da preduzeća počnu normalno da rade", rekao je Gašević novinarima u PZP Niš.

On je objasnio da će nakon što svih pet putarskih preduzeća donese programe restrukuiranja, sud doneti odluku o stečaju uz unapred pripremljen program restruktuiranja.

"Programi će biti odmah prihvataćeni, preduzeća će nastaviti da rade normalno, bez blokade računa, a programom je predviđeno tačno kada se vraćaju dugovanja", kazao je on dodajući da su banke, najveći poverioci Nibensa, predložile menadžment koji će rukovoditi svim preduzećima.

Gašević je na sastanku sa predstavnicima sindikata Preduzeća za puteve "Niš" rekao da je od ministra za infrastrukturu Srbije Milutina Mrkonjića dobio uveravanja da će danas putarima biti isplaćene dve zaostale zarade.

Gašević je kazao i da Nibens grupacija duguje oko 180 miliona evra, kao i da ima ugovorene poslove za 60 miliona evra.

Povezane vesti: Danas protest putara i razgovori o restrukturiranju Nibensa Do ponedeljka odgovor banaka o reorganizaciji Nibens grupe

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija, posle sedam sati, uklonila putare sa Ibarske magistrale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2011

GORNJI MILANOVAC -..Jake policijske snage oko 18 sati sklonile su demonstrante koji su blokirali Ibarsku magistralu na prevoju preko Rudnika...Grupa od oko 50 radnika Preduzeća za puteve Beograd u 11 sati je teškim teretnim vozilima preprečila kolovoz i potpuno obustavila saobraćaj, a vozila su mogla...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

JAKE POLICIJSKE SNAGE SKLONILE PUTARE SA IBARSKE MAGISTRALE!

Izvor: Kurir, 05.Avg.2011

Radnici su sklonjeni na obližnju livadu gde ih je opkolila policija, dok je ostatak policajaca uklanjao vozila s kolovoza..GORNJI MILANOVAC - Jake policijske snage oko 18 sati sklonile su demonstrante koji su blokirali Ibarsku magistralu na prevoju preko Rudnika. Grupa od oko 50 radnika Preduzeća za...

Nastavak na Kurir...

Policija sklanjala putare sa Ibarske magistrale

Izvor: Vesti-online.com, 05.Avg.2011

Jake policijske snage oko 18 sati sklonile su demonstrante koji su blokirali Ibarsku magistralu na prevoju preko Rudnika...Grupa od oko 50 radnika Preduzeća za puteve Beograd u 11 sati je teškim teretnim vozilima preprečila kolovoz i potpuno obustavila saobraćaj, a vozila su mogla da se kreću samo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.