Pojačan saobraćaj na glavnim putevima

Izvor: RTS, 15.Jul.2009, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačan saobraćaj na glavnim putevima

Na važnim putevima saobraćaj pojačan, posebno delovi autoputod koji vode od Subotice i Šida, preko Beograda, ka Nišu i dalje ka Preševu i Dimitrovgradu. Veće gužve i na Ibarskoj magistrali. Na graničnim prelazima zadržavanje do jednog sata.

Saobraćaj je pojačan na važnijim i frekventnijim putnim pravcima, a posebno na delovima autoputeva koji od Subotice (E-75) i Šida (E-70) vode, preko Beograda, ka Nišu i dalje ka Preševu i Dimitrovgradu, zatim na Ibarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << magistrali kao i na izlazima iz većih gradskih sredina.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su od 30 do 60 minuta.

Zbog radova na popravci mosta preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, koji se nalazi neposredno pre ulaska u tunel, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do petka, 17. jula.

Dok traje potpuna obustava, vozači mogu da koriste sledeće alternativne pravce: oni koji idu iz Paraćina za Zaječar, Negotin ili Knjaževac, mogu da koriste put od Selišta ka Boru, pa preko Nikolićeva za Zaječar.

Vozači koji idu iz Knjaževca i Zaječara ka Paraćinu, mogu da koriste regionalni put Zaječar-Boljevac, preko Lubnice, i dalje ka Paraćinu.

U okviru redovnog održavanja autoputa E-75 radi se na nadvožnjaku iznad autoputa, do 17. jula, kod petlje Mali Požarevac, skretanje za Mladenovac.

Zbog izvođenja radova, zatvorene su brze trake u oba smera autoputa, pa se saobraćaj obavlja zaustavnim i voznim trakama. Na samom nadvožnjaku kolovoz je sužen, pa se vozila naizmenično propuštaju jednom kolovoznom trakom.

Zbog radova na sanaciji mosta preko reke Skrapež, potpuno je obustavljen saobraćaj na obilaznici oko Požege, koja je deo magistralnog puta M-5 Čačak-Užice.

Saobraćaj se preusmerava kroz Požegu, prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.Saobraćaj na obilaznici oko Požege biće u potpunom prekidu do krajajula.

Radi se na sanaciji tunela "Stara Straževica", u okviru rehabilitacije kružnog puta oko Beograda R-251, pa će tunel biti zatvoren za saobraćaj do 3. septembra.

Moguća je pojava odrona, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Delimično je normalizovan saobraćaj na regionalnom putu R-120 Temerin-Novi Sad iz pravca Subotice i Beograda. U zoni temerinske raskrsnice i dalje je zatvoreno skretanje s autoputa Beograd-Subotica na regionalni put R-120 Temerin-Novi Sad, a vozila se usmeravaju na petlju Zrenjanin.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici kod Uzića, na kolovozu su izraženi kolotrazi, koji predstavljaju ozbiljnu opasnost za sve učesnike u saobraćaju.

Zbog klizišta, i dalje je usporen saobraćaj na delu Đerdapske magistrale kod Tekije i obavlja se jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila. Ovaj režim saobraćaj biće aktuelan do daljeg.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.