Osmoro mrtvih za pet meseci!

Izvor: Press, 08.Avg.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmoro mrtvih za pet meseci!

Posle pogibije dvoje motociklista koji su podleteli pod kamion na putu Kraljevo - Raška povećao se broj žrtava na ovoj opasnoj deonici
Motociklisti Marko Marković (29) i Marija Radojević (29), oboje iz Beograda, koji su u subotu poginuli na putu Kraljevo-Raška, nove su žrtve ove opasne deonice! U poslednjih pet meseci na ovom delu Ibarske magistrale u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << saobraćajnim nesrećama poginulo je osmoro, a povređeno desetoro ljudi! U policiji kažu da vozači ne poštuju propise, iako ova deonica duga 50 kilometara ima dosta krivina i odrona.

Poslednja nesreća dogodila se u subotu u blizini Ušća, u mestu poznatom kao „dolina jorgovana" kada su motociklisti Marko Marković i Marija Radojević udarili u šleper. Oni su poginuli na licu mesta, dok su vozač i suvozač drugog motora, koji su sleteli sa puta, teško povređeni.
- Istraga će utvrditi da li je kamion sekao krivinu i naleteo na motor, ili je motociklista izgubio kontrolu i zakucao se u šleper. Vozač i suvozač poginuli su na licu mesta - kaže za Press sagovornik u policiji.
Ova tragedija nastavak je serije saobraćajnih nesreća na deonici Raška - Kraljevo. Početkom juna poginula je tročlana porodica iz Raške koja je sletela kolima u kanal pored puta. U martu je stradao bračni par iz Novog Pazara koji je podleteo pod kamion. U međuvremenu, stradao je i jedan taksista od povreda zadobijenih u sudaru sa cisternom!

U saobraćajnoj policiju u Kraljevu, kažu da je neprilagođena brzina najčešći uzrok nesreća na ovom delu Ibarske magistrale. Posle rekonstrukcije koja je izvršena pre nekoliko godina, deonica u klisuri Ibra od Kraljeva ka Raškoj postala je mnogo lagodnija za vožnju, jer su brojne oštre krivine ublažene i raščišćeno je granje oko puta.

- Zbog toga su se vozači opustili, iako se ovaj deo magistralnog puta kreće kroz klisuru. Od Konareva do Ušća u dužini od četrdeset kilometara ima tek 5-6 mesta na kojima je dozvoljeno preticanje. Preglednije krivine zavaraju vozače da krenu u preticanje po punoj liniji. Ovaj put je i dosta opterećen teretnim saobraćajem, pa se napravi kolona i onda vozači izgube strpljenje i krenu sa preticanjem - kažu u policiji.
Statistika pokazuje da se veći broj nesreća događa u drugoj polovini godine, pa tokom letnjih meseci kraljevački saobraćajci primenjuju poseban plan.
Vozač Marko M. iz Kraljeva kaže da je deonica od Kraljeva do Raške izuzetno opasna.
-Ranije su vozači najčešće sekli krivine. Sada su one ublažene, pa vozači povećavaju brzinu. Na ovoj deonici gotovo i da nema isprekidane linije, pa su mnogi vozači nestrpljivi. Drugi problem je što putevi prolaze kroz gusto naseljena mesta - kaže naš sagovornik.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vozaču kamiona nađen alkohol u krvi

Izvor: Blic, 09.Avg.2010, 01:15

Kraljevo - Slaviša M. iz Kraljeva , vozač kamiona koji se prekjuče na Ibarskoj magistrali sudario sa motociklom na kojem su poginuli Marko Marković (39) i Marija Radojević (28) iz Beograda, imao je alkohol u krvi, nezvanično saznaje "Blic"...Izvor "Blica" navodi da su "promili alkohola daleko premašili...

Nastavak na Blic...

Crna tačka na Ibarskoj magistrali

Izvor: B92, 09.Avg.2010

Posle pogibije dvoje motociklista koji su podleteli pod kamion na putu Kraljevo - Raška povećao se broj žrtava na ovoj opasnoj deonici... ..Motociklisti Marko Marković (29) i Marija Radojević (29), oboje iz Beograda, koji su 7. avgusta poginuli na putu Kraljevo-Raška, nove su žrtve ove opasne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.