Odneli četiri miliona dinara

Izvor: Glas javnosti, 11.Nov.2009, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odneli četiri miliona dinara

BEOGRAD - Tri maskirana razbojnika naoružana pištoljima presrela su i opljačkala kombi poštanskog transporta juče oko šest časova ujutro na Ibarskoj magistrali, i tom prilikom ukrali dva kofera sa oko četiri miliona dinara. Pljačkaši su, kako očevici tvrde, kolima presekli put poštanskom vozilu, koje se kretalo prema Lazarevcu.

- Dvojica maskiranih i naoružanih momaka su izašla iz svog automobila i zapretila radniku pošte i vozaču da otvori gepek. Za to vreme treći >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << razbojnik im je čuvao stražu. Iz zadnjeg dela kombija izvukli su tri kofera. Međutim, kada su probali da ih obiju, iz njih je eksplodirala bezbednosna farba, koja je tako obojila i novac i razbojnike. Nakon ovoga su revoltirani i u žurbi „dograbili“ dva kofera, u kojima je bilo oko pet miliona dinara. Međutim, kada su kupili plen, nisu razmišljali da će se i na ukradenim kovčezima aktivirati bezbednosni mehanizam čim pokušaju da ih otvore. Pretpostavljamo da su pobegli niz Ibarsku magistralu, jer smo malo niže od mesta pljačke pronašli novac koji im je verovatno ispao dok su bežali, priča neimenovani izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, policija sumnja da je ova pljačka dugo planirana i pripremana, zbog čega je vozač kombija saslušan, kako bi se isključila njegova eventualna umešanost.

U preduzeću „Pošte Srbije“ nisu želeli da komentarišu pljačku njihovog transportnog vozila.

- Tehnologija transporta i obezbeđenja novca je sa naše strane u potpunosti ispoštovana. Mogu samo da potvrdim da su u vozilu bili naši ljudi, koji rade u pošti, ali u interesu istrage, koju je preuzeo MUP, dalje ništa više ne mogu da saopštim - izjavio je Goran Ćirić, direktor Pošta Srbije“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.