Kamiondžije prekinule protest

Izvor: B92, Beta, 08.Apr.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamiondžije prekinule protest

Beograd -- Kamiondžije su prekinule blokadu Ibarske magistrale kod Čačka, jer su postigli dogovor sa Ministarstvom za infrastrukturu o ispunjavanju najvažnijih zahteva.

Predsednik Udruženja za međunarodni drumski transport Ljubinko Zlatić, koji je išao na pregovore s ministarstvom, rekao je da će za 10 dana krenuti u novi protest, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

On je kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se kamiondžije sa predstavnicima ministarstva dogovorili o preraspodeli međunarodnih i drugih dozvola, smanjenju prekršajnih kazni za prevoznike, kao i otvaranju graničnog prelaza u Preševu.

Deo Ibarske magistrale u Preljini bio je blokiran od utorka u 10 časova do danas u 13 časova sa oko 50 kamiona tog udruženja. Blokada je trajala do odlaska predstavnika kamiondžija na razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije.

Tokom blokade, koja je trajala neprekidno 27 sati, saobraćaj prema Beogradu, Kraljevu i Užicu odvijao se alternativnim pravcima.

Kamiondžije su 12. novembra prošle godine takođe blokirale Ibarsku magistralu u Preljini, a blokada je tada trajala dva sata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.