Ibar zaledio

Izvor: BKTV News, 04.Feb.2012, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibar zaledio

Reka Ibar zaledila je celom širinom na gradskom toku kroz Kraljevo, što se nije dogodilo u proteklih 15 godina, a gradski štab za vanredne situacije proglasio je stanje elementarne nepogode na teritoriji cele opštine.
Zbog snega, niskih temperatura i prognoze koja najavljuje još hladnije dane, Štab je prihvatio preporuku ministra prosvete da naredne nedelje škole ne rade.

Na teritoriji opštine nije bilo slučajeva smrzavanja ljudi, a najugroženijima, uglavnom staračkim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << domaćinstvima u zavejanim zaseocima, hranu i lekove dostavljaju pripadnici Sektora za vanredne situacije i njihove komšije.
Na Ibarskoj magistrali, na deonici Kraljevo-Raška, mestimično ima manjih količina uvaljanog snega, zbog čega su neophodni zimska oprema i opreznija vožnja.
Svi magistralni i regionalni putevi na teritoriji Kraljeva i Raške su prohodni, saopštio je Novi Pazar put, koje održava ove saobraćajnice.
Do Kopaonika su prohodni pravci preko Rudnice i Jošaničke Banje.
Visina snežnog prekrivača u samom gradu je oko 35 centimetara, a u selima kraljevačke opštine, uz padavine koje ne prestaju, ima i do 120 centimetara snega.
Izvor: Fonet
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.