Gori 20 hektara borove šume kod Ušća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2011, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori 20 hektara borove šume kod Ušća

KRALJEVO -

Požar koji je tokom popodneva u blizini varošice Ušće, na putu između Kraljeva i Raške, zahvatio 10 hektara borove šume i niskog rastinja i dalje bukti i predveče se proširio na površinu od 20 hektara.

Komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kraljeva Milanko Obrenović potvrdio je Tanjugu da požar nije lokalizovan i da se vatra proširila.

U ovom području oko Ibarske magistrale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ima kuća, ali se požar širi prema brdima i za sada nema ugroženog stanovništva.

Požar gase vatrogasci iz Ušća, Kraljeva, Kopaonika i Raške, rekao je Obrenović.

"Vatra se i dalje širi, činimo sve da je lokalizujemo", rekao je Obrenović.

Požar je izbio oko 15 časova u ataru sela Žarče, sa leve strane Ibarske magistrale na deonici Kraljevo - Raška, nekoliko kilometara posle Ušća.

Zbog intenziteta požara koji je zahvatio nisko rastinje i suvu travu, ali i deo borove šume angažovane su letelice, kao i helikopter Mi26 Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije, kapaciteta 15 tona vode, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Na licu mesta intervenišu pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije - ekipe iz Ušća, Raške, Kopaonika i Kraljeva uz asistenciju oko 15 radnika JP "Srbijašume", a helikopter MUP-a je poslat u izviđanje situacije na terenu, navedeno je u saopštenju.

Pre devet dana u blizini ove lokacije vatrena stihija je progutala oko 40 hektara mešovite šume u vlasništvu JP "Srbijašume".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo vatra u okolini Kraljeva

Izvor: Cafe.ba, 07.Sep.2011

U selu Žače, u opštini Kraljevo, danas je izbio požar kojim je zahvaćeno 20 hektara niskog rastinja i suve trave, ali i dio borove šume, a za gašenje su angažovane i specijalizovane ruske letjelice.

Nastavak na Cafe.ba...

Kod Ušća još gori

Izvor: Mondo, 08.Sep.2011, 10:35

Požar u selu Žarče kod Ušća koji je zahvatio oko 70 hektara borove šume i niskog rastinja spustio se nadomak Ibarske magistrale.

Nastavak na Mondo...

POŽAR SE SPUSTIO DO IBARSKE MAGISTRALE

Izvor: Kurir, 08.Sep.2011

KRALJEVO - Požar u selu Žarče kod Ušća koji je zahvatio oko 70 hektara borove šume i niskog rastinja spustio se nadomak Ibarske magistrale, a njegovo gašenje je otežano jer je teren nepristupačan za vatrogasce...KRALJEVO - Požar u selu Žarče kod Ušća koji je zahvatio oko 70 hektara borove...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.