Izvor: S media, 11.Apr.2011, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran utrčao u smrt

Tuga u Čačku i Mrčajevcima posle pada aviona i pogibije pilota i trojice putnika. Ivanković u poslednji čas uleteo u avion. Supruga Dragutina Đorema gledala pad.

Šok, tuga i neverica. Ovako bi se mogla opisati atmosfera u čačanskoj varoši Mrčajevcima, zavijenoj u crno, dan pošto se usred ovog mesta, na tridesetak metara od Ibarske magistrale, srušio avion "cesna 172", kada su poginuli pilot i tri putnika. Na poslednji let sa aerodroma u Preljini, nedaleko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << od Čačka, u nedelju, u 14.35 krenuli su pilot Milun Vukolić (60), Čačanin Goran Ivanković (34) i dvojica Mrčajevčana Borislav Ilić (49) i Dragutin Đorem (37).

Pao avion u Mrčajevcima, četvoro poginulo!

Ministar nauke RS povređen u saobraćajnom udesu

Iako je Vukolić kontroli leta na aerodromu u Lađevcima već bio najavio let ka Gornjem Milanovcu, gde je trebalo da mu društvo na kopilotskom mestu pravi Čačanin Pero Marić (58), takođe pilot, samo desetak minuta pre leta, bez ikakve najave, na aerodromu su se pojavili Ilić i Đorem. Zamolili su Vukolića da ih provoza iznad Čačka, što je pilot prihvatio.

- U trenutku kada je pilot zaturirao motor do parkinga, ispred aerodroma se automobilom dovezao Ivanković, koji je u brzini utrčao u avion - ispričali su nam Goranovi prijatelji. - On se plašio aviona, proputovao je pola sveta, ali nikada nije išao avionom. Pošao je tamo na nagovor Dragutina. Šta je njih dvojicu, koji su toga dana u jutarnjim satima pili kafu u gradu, nateralo da krenu na ovaj let

Poginuo u saobraćajci kod Pirota

Identifikovan vozač koji je izazvao lančani sudar

Goran se, saznajemo, mobilnim telefonom javljao prijateljima iz aviona. Govorio im je da se užasno plaši. Avion je nadleteo Čačak, a potom se zaputio, neplanirano, ka Mrčajevcima, umesto da odmah sleti.

- Saznao sam da je Miluna zamolio Dragutin da preleti nad Mrčajevcima, kako bi on iz aviona mahnuo supruzi - kazao nam je Pero Marić. - To je i učinio. Šta se dalje dešavalo to je, za sada, nepoznanica, ali moje lično mišljenje je da je Milun imao nekih zdravstvenih problema, i da je izgubio svest.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.