Drašković mora da plati odštetu Radonjiću za duševni bol

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković mora da plati odštetu Radonjiću za duševni bol

Lider SPO Vuk Drašković moraće bivšem šefu Beogradskog centra DB Milanu Radonjiću da isplati naknadu nematerijalne štete od 100.000 dinara s kamatom.

To je odlučeno presudom Apelacionog suda u Beogradu, a Drašković je obavezan da plati i 93.700 dinara za troškove postupka.

Drašković je obavezan na isplatu nematerijalne štete Radonjiću, zbog duševnih bolova koje mu je naneo, povrede ljudskog dostojanstva, časti i ugleda, jer je u emisiji "Poligraf" 19. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << juna 2008. godine rekao da je Radonjić "ubica sa Ibarske magistrale", iako je Radonjić tog dana pravosnažno oslobođen optužbi u tom slučaju presudom Vrhovnog suda Srbije.

Drašković je naveo, pored ostalog, da je Radonjić "član zločinačkog udruženja i terorističkog tima Slobodana Miloševića" i označio ga kao vinovnika tog događaja. Za zločin na Ibarskoj magistrali, u kom su nastradali Draškovićevi saradnici, osuđeni su pripadnici Jedinice za specijalne operacije, kao i šef DB Radomir Marković. Presudom Apelacionog suda potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna 2014. godine, od kada teku zakonske kamate za isplatu naknade nematerijalne štete. Istovremeno je odbijena Draškovićeva žalba na prvostepenu presudu.

Radonjiću se ponovo sudi za učešće u logističkoj podršci za pokušaj ubistva Draškovića u Budvi 2000. godine. On se nalazi u pritvoru i sudi mu se za učešće u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.