Četiri žrtve u sudaru

Izvor: Blic, 05.Apr.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri žrtve u sudaru

U saobraćajnoj nesreći koja se juče u ranim jutarnjim satima dogodila na delu Ibarske magistrale između Lazarevca i Ljiga, četiri osobe su poginule, dok je jedna u kritičnom stanju prebačena u beogradski Urgentni centar.

Prema rečima istražnog sudije Opštinskog suda u Lazarevcu Ljubivoja Kovačevića, poginuli su Radiša Đurđić (32) iz sela Dudovica kod Lazarevca, koji je vozio BMW, vozač „golfa" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zoran Nikolić (43) iz Kruševca, i njegove saputnice Vera Miljković (53) i Milena Radojević (54) iz Kraljeva.

Mirjana Jovanović (58) iz Kruševca, koja se takođe nalazila u nalazila u „golfu", prevezena je u Urgentni centar i nalazi se u kritičnom stanju.

Prema prvim nalazima istrage, nesreća se dogodila kod sela Dudovica, kada je vozač BMW-a pretičući vozilo „lančija" crnogorskih registarskih oznaka direktno udario u „golf" kruševačke registracije koji je dolazio iz suprotnog smera. Saobraćaj na Ibarskoj magistrali normalizovao se juče posle 7 sati.

– Strašan prasak probudio je mene i supruga nešto pre četiri sata. Suprug je odmah istrčao i video kako gori automobil. Zajedno sa policajcima pokušavao je malim aparatom za požar da ugasi plamen, ali nije bilo pomoći – priča Ljilja Radovanović koja živi u kući na svega nekoliko metara od

Jasmina Veselinović,

sestra poginulog Radiše

mesta gde se nesreće dogodila.

Momčilo Aćimović, vlasnik obližnjeg restorana pored puta i dugogodišnji komšija Radišine majke Dobrinke, priča da je policijska patrola bila na svega nekoliko metara od tragedije.

– Celu noć smo pokušavali da izvučemo ljude iz „golfa". Radiša je ispao iz svog automobila u kanal i bio je ispod kola koja su jednostavno eksplodirala. Sve što smo mogli da uradimo je da ga izvučemo kako njegovo telo ne bi izgorelo – objašnjava Aćimović.

On dodaje da je Đurđić, pokušavajući da svojim BMW-om pretekne vozilo stranih registracija, prvo zakačio levu stranu „lančije" i prešao u suprotnu traku. Zatim je direktno je udario u „golf" i onda odleteo pedesetak metara u suprotnu stranu. Oba automobila su smrskana.

Kuća Radiše Đurđića u Dudovici nalazi se na oko 500 metara od mesta tragedije. Porodica i komšije ne znaju šta je nateralo Radišu da se vrati u restoran „Bubonja", gde je celu noć proveo sa društvom.

– Ne znamo da li je nekoga dovezao kući u Dudovicu, pa se zato uputio ponovo u restoran ili je hteo do Ljiga – kroz suze priča Jasmina Veselinović, Radišina sestra. Zbog ovog udesa, saobraćaj na Ibarskoj magistrali bio je u prekidu više od tri sata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.