Bez zastoja u saobraćaju

Izvor: RTS, 23.Nov.2012, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez zastoja u saobraćaju

U Srbiji saobraćaj je od jutros umerenog intenziteta i obavlja se bez zastoja. U klisurama i stenskim usecima moguću odroni. Zadržavanje na graničnim prelazima do 30 minuta.

Saobraćaj je u Srbiji od jutros umerenog intenziteta i obavlja se bez zastoja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru. 

Odrona ima i na magistralnim putevima, na deonici Kučevo-Majdanpek, zatim deonici Kosovska Mitrovica - Ribariće - granica sa Crnom Gorom, i na deonici Raška - Kosovska Mitrovica.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Do utorka, 27. novembra, do sedam časova na snazi će biti izmena režima saobraćaja na državnom putu Novi Sad-Beograd, deonica petlja "Zmaj" - Lakat krivina (Galenika), zbog radova na poboljšanju postojeće kolovozne konstrukcije. Dok traju radovi saobraćaj će se obavljati dvosmerno trakom iz drugog smera od Novog Sada ka Beogradu.

Zbog rekonstrukcije nadvožnjaka iznad državnog puta prvog A reda broj 1, deonica Beograd-Niš, u zoni petlje "Požarevac" za saobraćaj su zatvorene preticajna i vozna traka, u smeru auto-puta Beograd - Niš, a u smeru Niš - Beograd za saobraćaj je zatvorena samo preticajna saobraćajna traka.

Zbog izvođenja istih radova, saobraćaj na nadvožnjaku na putu Smederevo-Mihajlovac-Smederevska Palanka obavlja se naizmenično, jednom kolovoznom trakom.

U toku je obnova starog mosta preko Dunava kod Beške na auto-putu E-75 Beograd - Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničenje brzine.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na auto-put E-75, deonica Beograd-Subotica.

Zbog obnove i dogradnje kolovoza na magistralnom putu Paraćin -Zaječar na delu između Paraćina i Straže, zatvorena je jedna kolovozna traka i saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.