Stiže električni Hyundai ispod 20.000 evra

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 11:29

Stiže električni Hyundai ispod 20.000 evra

Korejski proizvođač lansiraće ove godine u Evropi mali krosover na struju Casper.

Na taj način, Hyundai Casper bi se pridružio novom talasu malih i mini električnih vozila koji su planirani ili su već počeli da se prodaju u Evropi, uključujući modele kao što su Dacia Spring, Renault Twingo, Citroen e-C3 ili najavljeni Fiat Panda koji će se praviti u Kragujevcu.

Ovo vozilo bi omogućilo Hyundaiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se takmiči sa jeftinim električnim automobilima koje su u Evropi lansirali kineski proizvođači automobila kao što su MG Motors i BYD.

Osoba upoznata sa planovima Hyundaija rekla je za Automotive News Europe da se očekuje da će automobil biti prikazan u Evropi u trećem kvartalu, a prve isporuke startovati do kraja godine.

Casper se u Južnoj Koreji prodaje sa trocilindarskim 1.0-litarskim benzinskim motorom, varijantom koja se neće nuditi u Evropi.

Zasnovan je na istoj mehaničkoj platformi kao i i10, koji se proizvodi u Turskoj i prodaje u Evropi.

Casper za korejsko tržište meri u dužinu 3595 mm, širina vozila je 1595 mm, a visina 1575 mm.

"Špijunske" fotografije "kamufliranog" (evropskog) Caspera na probnim vožnjama u Švedskoj pokazuju vozilo koje je dvadesetak centimetara duže od benzinskog modela.

Za sada nema podataka o baterijama i performansama vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Električni Casper: Hyundaijev adut u klasi malih EV (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2024

Korejski proizvođač Hyundai lansiraće ove godine u Evropi mali krosover na struju Casper.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.