Prvi Hyundai pik-ap biće karakterističan FOTO

Izvor: B92, 19.Feb.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Hyundai pik-ap biće "karakterističan" FOTO

Južnokorejski gigant Hyundai je još 2015. najavio ulazak u segment kamioneta gde proizvođači poput Forda, Toyote i General Motorsa.

Hyundai planira da svoj prvi pik-ap lansira sledeće ili 2021. godine, a direktor globalnog dizajnerskog centra u Južnoj Koreji Sangjup Li ističe da neće ličiti na pomenuti koncept Santa Cruz.

Li ističe da se Hyundaijeva dizajnerska strategija promenila i da više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne osećaju potrebu da im svako vozilo izgleda slično.

"Želim da novi automobili izgledaju upadljivo, zahtevno, posebno i sa više karaktera. Biće krosover kamionet, ali mnogo naprednijeg izgleda", kaže Li.

Koncept Santa Cruz je evoluirao iz vozila sa dvoje u pravi kamionet sa četvoro vrata i pet sedišta.

Produkcijska verzija Santa Cruza bi trebalo da bude izgrađena na istoj platformi koju će koristiti redizajnirani Tucson za 2020.

Nakon Hyundaija, prvi pik-ap će predstaviti i sestrinska kompanija Kia.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.