Premijera: Hyundai i10 za 2020.

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera: Hyundai i10 za 2020.

Hyundai je objavio fotografije i tehničke detalje nove generacije svog malog gradskog automobila.

Najmanji model korejskog proizvođača u svojoj trećoj generaciji porastao je za 20 mm u širinu, u poređenju sa prethodnikom, dok je vozilo niže, takođe za 20 mm.

Promene u proporcijama prati i novi dizajn pa i10 izgleda atraktivnije, naročito u verziji sa krovom koji je drugačije boje od ostatka karoserije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tome doprinose i opcione 16-inčne alu felne kojima je opremljen primerak sa promotivnih fotografija.

Prednji deo automobila krasi nova, široka maska hladnjaka u koju su integrisana LED dnevna svetla kružnog oblika.

Hyundai navodi da će kupcima na raspolaganju biti čak 10 boja spoljašnjosti, koje po želji mogu biti kombinovane sa crnim ili crvenim krovom.

Unutrašnjost takođe izgleda atraktivno, barem kada su u pitanju viši paketi opreme koji sadrže i veliki 8-inčni ekran osetljiv na dodir, smešten na vrhu centralne konzole. Displej opslužuje multimedijalni sistem vozila, uključujući i navigaciju, a omogućava jednostavnu integraciju smartfon uređaja zahvaljujući Apple CarPlay i Android Auto funkcijama.

Putnička kabina može biti konfigurisana tako da u nju može da se smesti 4 ili 5 osoba

Novi i10 opremljen je i brojnim sistemima asistencije vozaču, među kojima su sistem za sprečavanje frontalnog sudara, pomoć u održavanju automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće i upozorenje na umor i dekoncentraciju vozača.

U početku će Hyundai nuditi kupcima dva benzinska motora. Bazični 3-cilindarski 1.0-litarski agregat proizvodi 67 ks i 96 Nm, dok nešto jači 1.2-litarski četvorocilindraš isporučuje 83 ks i 118 Nm.

Oba su standardno povezana sa 5-brzinskim manuelnim menjačem, dok je 5-stepeni automatik dostupan kao opcija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.