Novi Hyundai Veloster imaće dinamičan kokpit

Izvor: B92, 08.Jan.2018, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Hyundai Veloster imaće dinamičan kokpit

Nova generacija modela Veloster spolja možda i ne izgleda previše različito od prethodnika, ali sudeći na osnovu dizajnerskog crteža, unutrašnjosti donosi dosta toga novog.

Hyundai je krajem godine objavio "tizer" druge generacije modela Veloster, koji je otkrio neke detalje eksterijera vozila, a sada smo po prvi put u prilici da vidimo šta se krije ispod spoljašnjosti automobila.

Putnička >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kabina ima dinamičan, asimetričan izgled zahvaljujući, između ostalog, kokpitu koji je izveden u dva tona. Na crtežu je okruženje bliže vozaču, uključujući i oblogu vrata, prikazano u crvenoj boji, dok je deo komandne table ispred suvozača, zajedno sa oplatama desnih vrata u sivom tonu. Biće zanimljivo videti da li će i na produkcijskom automobilu Hyundai ustrajati na ovakvoj kombinaciji boja.

Centralna konzila takođe je asimetričnog oblika, tako da se pozicija vozača vizuleno još više izdvaja i distancira od ostatka kabine. Većina fizičkih komandi (dugmića i prekidača) sa središnje konzole je nestala, a njihovu funkciju preuzeo je ekran osetljiv na dodir koji opslužuje multimedijalni sistem u vozilu.

Volan je takođe modernizovan i zasečen sa donje i gornje strane, kao kod sportskih automobila.

Očekuje se da će novi Veloster koristiti dva turbo benzinca, od 1.4 i 1.6 litara, a iako se spekulisalo da će sedmobrzinski automatik sa duplim kvačilom biti standard, na crtežu je prikazan manuelni menjač.

U planu je navodno i ekstremni Veloster N, sa 2.0 litarskim turbo benzincem koji u Hyundaiju i30 N proizvodi 275 konjskih snaga.

Više detalja o novom Velosteru biće poznato u narednim danima, s obzirom da se očekuje da se svetska premijera ovog modela održi na sajmu automobila u Detroitu koji počinje polovinom januara.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.