Najskuplji opoziv u istoriji

Izvor: B92, 27.Feb.2021, 12:04

Najskuplji opoziv u istoriji

Hyundai ima probleme sa baterijama u svojim automobilima i zbog toga mora da opozove veliki broj vozila zbog čega će pretrpeti finansijsku štetu.

Hyundai mora da opozvove 82.000 električnih automobila širom sveta i da im zameni baterije, jer se već 15 automobila zapalilo zbog problema sa baterijama.

Zahvaćen je relativno mali broj automobila, ali je rizik isuviše veliki pa mora da dođe do opoziva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će ukupno koštati Hyudai skoro milijardu dolara, tačnije 900 miliona dolara.

Jedna baterija košta oko 11.000 dolara i ovo je jedan od najskupljih opoziva u istoriji automobilske industrije, a svakako najveći u istoriji Hyundaija.

Zamena čitave baterije na električnom automobilu krajnja je mera koja zahteva sličnu količinu posla i troškova kao zamena celog motora s a unutarnjim sagorevanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hyundai ima problem, povlači 82.000 električnih automobila

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2021

Hyundai ima probleme sa baterijama u svojim automobilima i zbog toga mora da opozove veliki broj vozila zbog čega će pretrpiti finansijsku štetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Jedan od najskupljih opoziva u istoriji: Zbog sve češćih požara povlače 82.000 automobila

Izvor: B92, 28.Feb.2021, 10:36

Hjundai iz Njujorka povući će 82.000 električnih automobila širom sveta kako bi zamenili baterije nakon 15 izveštaja o požarima...Uprkos relativno malom broju ovih automobila, Hyundaijev opoziv jedan je od najskupljih u istoriji, signalizirajući kako bi kvarovi na električnim automobilima mogli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.