Koga će Bugarska da izabere?

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 09:15

Koga će Bugarska da izabere?

Bugarska bi mogla da izabere južnokorejsku kompaniju Hyundai za proširenje nuklearne elektrane Kozloduj, piše bugarski portal 24 časa.

Kako je navedeno, komisija elektrane Kozloduj razmotrila je pet ponuda i zaključila da je Hjundai jedina kompanija čiji predlog ispunjava uslove za izgradnju dva dodatna reaktora.

U konkurenciji su bile i dve kompanije iz Kine, američki Behtel i holandski Fluor B.V. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prema nezvaničnim informacijama, pojedine od pomenutih kompanija su odbijene jer su zabeležile finansijski gubitak u nekoj od poslednjih pet godina, dok druge nemaju dovoljno iskustva u sličnim projektima.

Cena izgradnje dva reaktora u bugarskom Kozloduju se procenjuje na oko 14 milijardi dolara.

Konačnu odluku o izgradnji dodatnih reaktora u nuklearnoj elektarni Kozloduj doneće Vlada Bugarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.