Kako je prošao novi Hyundai Tucson na testu severnog jelena VIDEO

Izvor: B92, 05.Mar.2021, 12:49

Kako je prošao novi Hyundai Tucson na "testu severnog jelena" VIDEO

Test je posebno izazovan za SUV vozila koja su viša od običnih automobila.

Kontroverzni "test severnog jelena", koji su najpre pokrenuli Šveđani, da bi im se kasnije u tome pridružio i španski sajt km77.com, često razotrkiva skrivene mane novih modela u slučaju oštrog manevrisanja, pri putnim brzinama.

U mnogim slučajevima, suočeni sa lošim rezultatima, proizvođači reaguju nakon ovog testa i unapređuju elektronske sisteme na svojim vozilima kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi poboljšali stabilnost u vožnji i povećali bezbednost putnika.

Iako i "obični" automobili ponekad imaju problema da prođu poligon pri testnim brzinama bez obaranja čunjeva, test je posebno izazovan za SUV modele, zbog njihove visine i većeg odstojanja karoserije od tla.

Na poslednjem "testu severnog jelena" koji je sproveo sajt km77.com, našao se Hyundai Tucson nove generacije.

Pogledajte kako se popularni korejski SUV pokazao na pologonu:

Tucson ipak nije uspeo da savlada poligon bez obaranja čunjeva pri referentnoj brzina testa od 77 km/h. Prvi pokušaj pri 76 km/h bio je neuspešan, kao i nekoliko naknadnih pri istoj brzini, da bi Tucson položio test bez obaranja činjeva pri brzini od 71 km/h.

To i nije loš rezultat ako se uzme u obzir da je reč o SUV vozilu, ali sa druge strane bilo je i SUV modela koji su uspeli da prođu poligon bez obaranja čunjeva i pri 77 km/h (Volkswagen Tiguan i Subaru Forester).

Kako se navodi, na testu je bio primerak sa 1.6 T-GDI turbo-benzinskim motorom od 230 KS (169 kW), uparen sa automatskim menjačem i pogonom na sve točkove.

Vozilo je inače opremljeno 19-inčnim alu felnama i pneumaticima Michelin Primacy 4, dimenzija 235/50.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.