Hyundai ix20 stigao u Srbiju

Izvor: B92, 02.Feb.2011, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hyundai ix20 stigao u Srbiju

U prodajnom salonu Hyundai Auto Beograda održana je promocija povodom uvođenja najnovijeg Hyundaijevog modela ix20 na srpsko tržište.

Model ix20 dizajniran je i razvijen u Hyundaijevom istraživačko-razvojnom centru u Rsselsheimu u Nemačkoj. Napravljen je u skladu s novim Hyundaijevim dizajnerskim pravcem "fluidic sculpture". "Ovaj dizajnerski koncept bazira se na 3 ključna aspekta: dinamičnost, sofisticiranost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i samouverenost", ističu iz ove kompanije.

Model ix20 će se proizvoditi u najnovijoj i najmodernijoj fabrici ove kompanije u češkim Nošovicama.

Automobil dužine 4,1 i visine 1,6 metara odlikuje neobično veliki međuosovinski razmak (2.615 mm).

Kako kažu iz Hyundaija, unutrašnjost je dizajnirana sa ciljem da se obezbedi više prostora za putnike, bez smanjenja prtljažnog prostora.

Kao jedan od najnovijih predstavnika Hyundaijeve "i" generacije vozila, ix20 koristi i tehnologije aktivne i pasivne bezbednosti. Pored već poznatih sistema aktivne bezbednosti kao što su ESP (Electronic Stability Program) i ABS (Anti-lock braking system), ix20 se odlikuje i sistemom HAC (Hillstart Assist Control), odnosno sistemom koji sprečava kretanje automobila unazad na uzbrdici.

Uz ix20 dobija se pet godina garancije, pet godina 24/7 besplatne pomoći na putu i pet godina besplatnih preventivnih pregleda.

Hyundai ix20 u Parizu

Saznajte više o Hyundai Velosteru

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.