Hyundai i10 osvojio nagradu Autobest 2014

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hyundai i10 osvojio nagradu "Autobest 2014"

Nova generacija Hyundaija i10 proglašena je od strane žirija Autobesta za najbolji novi automobil na tržištima u razvoju centralne i istočne Evrope, ispred modela Peugeot 2008 i Nissan Note.

Hyundai i10 pobedio je u izboru "Autobest 2014" tako što je dobio ukupno 854 poena. Drugoplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Peugeot 2008 sakupio je 4 boda manje, odnosno 850 poena, dok se Nissan Note našao na trećem mestu sa 726 bodova.

Osim ova tri modela u uži izbor ušli su još i četvrtoplasirani Chevrolet Trax i petoplasirani Mitsubishi Space Star.

Prilikom dodele titule najboljeg automobila žiri uzima se u obzir 13 kriterijuma, uključujući dizajn, cenu, specifikaciju kao i upotrebljivost automobila. Članovi žirija su automobilski novinara iz 15 zemalja: Turske, Rusije, Ukrajine, Kipra, Grčke, Bugarske, Rumunije, Poljske, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Testiranja automobila koji su ušli u izbor za nagradu Autobest održani su na stazi centra NAVAK.

"Ovo je prvi put u trinaestogodišnjoj istoriji ovog izbora da je borba između dvojice finalista bila toliko tesna i neizvesna", prokomentarisao je ovogodišnje takmičenje predsednik žirija, Ilia Seliktar.

On je dodao da je članovima žirija bilo veoma teško da se odluče između modela koji su zauzeli prva dva mesta.

"Ponosni smo što je Hyundai i10 nove generacije pobedio u izboru Autobesta. To dodatno pokazuje da naši automobili prevazilaze očekivanja svojih kupaca", izjavio je Allan Rushforth, potpredsednik i direktor kompanije Hyundai Motor Europe.

Ovo je drugi put da je Hyundai osvojio ovu titulu Autobest u poslednje tri godine. Predhodnu pobedu kompaniji je doneo model Elantra za 2012. godinu.

Hyundai i10 nove generacije imao je premijeru na auto-salonu u Frankfurtu, u septembru 2013, a prvi primerci sišli su sa proizvodne trake pogona u Turskoj krajem godine. Kompanija je u fabriku uložila 500 miliona evra što je omogućilo povećanje proizvodnih kapaciteta na godišnjem nivou na preko 200.000 vozila.

Uključujući i fabriku u Češkoj, Hyundai sada ima godišnji kapacitet proizvodnje u Evropi od oko 500.000 vozila. Od 2014. godine, skoro 90% Hyundai modela koji se isporučuju evropskom tržištu proizvodiće se na tom kontinentu.
Pogledaj vesti o: Chevrolet

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.