Hyundai i Kia povlače 92.000 automobila

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 10:30

Hyundai i Kia povlače 92.000 automobila

Hyundai i Kia poručuju vlasnicima skoro 92.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) da ih parkiraju napolju jer se elektronski kontroler u uljnoj pumpi može pregrejati i izazvati požar, piše Anadolija.

Korejski proizvođači automobila povlače vozila i takođe poručuju vlasnicima da ih parkiraju dalje od objekata dok se ne izvrše popravke.

Opoziv pokriva određena vozila Hyundai >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Palisade iz modelske godine 2023. i 2024., kao i neka vozila Tucson, Sonata, Elantra i Kona iz 2023.

Pogođene Kije uključuju 2023 Soul i Sportage, kao i neka Seltos vozila iz modelske godine 2023. i 2024.

Kompanije navode u dokumentima da je kondenzator na pločici u sklopu uljne pumpe za prenos možda oštetio dobavljač tokom proizvodnje. To može izazvati kratki spoj i povećati rizik od požara.

Kia kaže da ima šest izveštaja o topljenju komponenti, ali da nema požara ili povreda. Hyundai kaže da je potvrdio četiri “termička incidenta” i da nema povređenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hyundai i Kia povlače 92.000 automobila

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2023

Hyundai i Kia poručuju vlasnicima skoro 92.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) da ih parkiraju napolju jer se elektronski kontroler u uljnoj pumpi može pregrijati i izazvati požar, piše Anadolija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.