Hyundai će od 2025. praviti motore sa unutrašnjim sagorevanjem – na vodonik

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 15:51

Hyundai će od 2025. praviti motore sa unutrašnjim sagorevanjem – na vodonik

Testiranje će se obaviti 2024. godine, a masovna proizvodnja u punom obimu uslediće samo godinu dana nakon toga.

Hyundai Doosan Infracore (HDI) je postavio jasan cilj – masovnu proizvodnju motora sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE) koji će koristiti vodonik kao gorivo, a sve to od 2025. godine.

Ove godine Korejci će predstaviti svoj prototip motora sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE) koji radi na vodonik. Puno testiranje će se održati 2024. godine, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << masovna proizvodnja u punom obimu uslediće samo godinu dana nakon toga.

Hyundai je završio dizajn 11-litarskog motora, koji ima izlaznu snagu od 300 kW i obrtni moment od 1700 Nm pri 2000 o/min, koji ispunjava sve nove propise standarda Euro 7.

Jedno punjenje od 10 minuta omogućava autonomiju u vožnji do 500 km, a iz HDI -ja kažu da su ovi motori 25-30% ekonomičniji od motora sa vodoničnim gorivnim ćelijama ili baterijskih EV, kada se uzme u obzir cena vozila i troškovi održavanja.

HDI planira da iskoristi svoju postojeću tehnologiju motora i postrojenja kako bi smanjio troškove i ubrzao komercijalizaciju, tako da će novi motori na vodonik biti instalirani u fazi testiranja na komercijalna vozila kao što su kamioni i veliki autobusi i građevinska oprema do 2024. godine, dok je masovna proizvodnja u punom obimu planirana za 2025. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Hyundai

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hyundai od 2025. počinje proizvodnju motora s unutrašnjim sagorevanjem na vodonik

Izvor: AutoBlog, 27.Apr.2023, 09:34

Hyundai Doosan Infracore (HDI) je postavio jasan cilj – masovnu proizvodnju motora s unutrašnjim sagorevanjem (SUS) koji će koristiti vodonik kao gorivo i sve to već od 2025. godine. Korejci će ove godine predstaviti svoj prototip motora (ICE) koji radi na vodonik. Testiranje u punom opsegu će...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.