Hyundai Kona - novi mali korejski SUV u Frankfurtu

Izvor: B92, 12.Sep.2017, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hyundai Kona - novi mali korejski SUV u Frankfurtu

Hyundai Kona, koji je imao premijeru na sajmu u Frankfurtu, imaće zadatak da pomogne kompaniji u ostvarivanju cilja da do 2021. postane vodeći azijski proizvođač automobila u Evropi.

Kako kažu u Hyundaiju, prilikom razvoja ovog modela fokus je bio na poboljšanju vozne dinamike, kako bi se postavili novi standardi u segmentu malih SUV vozila. Dizajn automobila je pre svega prilagođen mlađoj klijenteli, kao najvažnijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ciljnoj grupi koja će kupovati ovo vozilo, kažu u Hyundaiju.

Automobil je dugačak 4.165 mm, širok 1.800 mm i visok 1.550 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.600 mm.

Pored standardnog prednjeg pogona, kupcima će na raspolaganju biti i opcioni pogon na sva 4 točka, što nije uvek slučaj sa modelima iz potkompaktnog SUV/krosover segmenta, pa se ova karakteristika može ubrojati u komparativne prednosti Kone.

Kada je reč o evropskom tržištu, kupcima će biti na raspolaganju trocilindarski 1.0 T-GDI turbo benzinac sa šestobrzinskim manuelnim menjačem koji proizvodi 120 ks a iz mesta do 100 km/h stiže za 12 s, uz maksimalnu brzinu od 181 km/h.

Najveći obrtni moment iznosiće 172 Nm. U Evropi će se prodavati i 1.6 litarski dizelaš.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.