Hyundai Curb koncept

Izvor: B92, 12.Jan.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hyundai Curb koncept

Nije samo Veloster privukao pažnju posetilaca na Hyundaijevom štandu u Detroitu. Otkriven je i koncept Curb za koji se priča da će pomrsiti konce Nissan Jukeu.



"Svet nikada nije video ovakve linije na automobilu. Ovaj model izgleda kao da je inspirisan radovima arhitekte Santiaga Calatrave", prokomentarisao je dizajner Arash Badeanlou. Španski arhitekta uticao je na mnoge vodeće automobilske dizajnere, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući i Fordovog šefa Martina Smitha.

Curb je razvijen u kalifornijskom dizajnerskom studiju Kije i oslanja se na dizajnerske linije najnovije Elantre i Sonate.

Ispod haube nalazi se 1,6-litarski turbopunjeni četvorocilindrični motor sa Stop-start tehnologijom. Ovaj motor isporučuje 175 KS i uparen je sa DSG transimisijom.

Agresivnom izgledu Curba doprinose 22-inčne petokrake felne na kojima se nalaze Michelin gume.

Enterijer je dobio veliki ekran osetljiv na dodir, Pandora internet i Blue Link Location Sharing tehnologiju koja šalje lokaciju na kojoj se automobil trenutno nalazi izabranim članovima sa društvenih sajtova.

Iz Hyundaija očekuju da će serijska verzija sići sa fabričke trake u naredne dve do tri godine.

Otkriven Hyundai Veloster

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.