Hyundai Avante (Elantra) za 2014.

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hyundai Avante (Elantra) za 2014.

Hyundai je objavio prve fotografije osveženog modela Avante za južnokorejsko tržište, automobila koji je kod nas poznat kao Elantra. Osim estetskih promena, restilizovana verzija imaće u ponudi i novu pogonsku jedinicu.

Iako je prikazani automobil namenjen korejskom tržištu, Elentra koja se prodaje i u Evropi trebalo bi takođe uskoro da pretrpi slične kozmetičke promene.

Pored restilizovanih prednjeg i zadnjeg branika, maske hadnjaka i grafike prednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zadnjih svetlosnih grupa, automobil je i produžen za 20 mm, na 4,55 m. Povećanje jedne od dimenzija, međutim, neće uticati na komfor putnika s obzirom da su produženi samo prednji i zadnji branik (za 5, odnosno 15 mm).

Osim toga, model za 2014. ima i LED dnevna svetla, a biće dostupan sa novim dvobojnim 17 inčnim alu felnama.

Iako fotografije unutrašnjosti za sada nisu dostupne, Hyundai je saopštio da su u kabini takođe izvršene određene intervencije. Središnji ventilacioni otvori su podignuti, baš kao i prednji centralni naslon za ruke.

Redizajnirani model ima i sedišta sa ventilacijom, kao i novi 3.5 inčni ekran na centralnoj konzoli, Flex Steer sistem podešavanja "tvrdoće" urpavljača i Smart Parking Assist System, sa simptomatičnom skraćenicom SPAS.

Pored postojećeg 1.6 litarskog benzinca sa 132 ks (97 kW), Hyundai Avante/Elantra dobiće i 1.6 litarsku dizel jedinicu sa 128 ks (94 kW) i 279 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Hyundai kaže da će tako opremljen automobil u paru sa manuelnim menjačem prosečno trošiti 5,4 l/100 km, dok će potrošnja kod automatik verzije porasti na 6,2 litra.

Vozili smo: Hyundai Elantra 1.6 GLS Desire.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hyundai Avante (Elantra) za 2014.

Izvor: B92, 13.Avg.2013

Hyundai je objavio prve fotografije osveženog modela Avante za južnokorejsko tržište, automobila koji je kod nas poznat kao Elantra. Osim estetskih promena, restilizovana verzija imaće u ponudi i novu pogonsku jedinicu...Iako je prikazani automobil namenjen korejskom tržištu, Elentra koja se prodaje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.