Galerija: Hyundai Casper – najmanji krosover u gami

Izvor: B92, 17.Sep.2021, 17:53

Galerija: Hyundai Casper – najmanji krosover u gami

Auto dužine 3.595 mm, širine 1.595 mm, visine 1.575 mm i međuosovinskog rastojanja 2.400 mm privlači pažnju svojim zanimljivim dizajnom.

Hyundai Casper je zvanično predstavljen početkom septembra, a sada smo u prilici da vidimo ovaj automobil iz svih uglova.

Vozilo koje je manje čak i od svog najbližeg rivala, Suzuki Ignisa, pleni zanimljivim dizajnom spoljašnjosti, ali i ništa manje interesantnim enterijerom.

Proizvođač tvrdi da je Casper >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predviđen za prevoz maksimalno 4 odrasle osobe, pa je zato i konfiguracija sedišta 2+2. A i teško da bi pozadi mogla da se stisnu tri putnika.

Najveći kapacitet prtljažnika, sa kliznim zadnjim sedištima maksimalno pomerenim napred, iznosi 301 litar.

Casper koristi K1 mehaničku platformu za manja vozila, a u paleti motora će se naći benzinci 1.0 MPI sa 76 KS i 1.0 T-GDI sa 100 KS.

Potvrđeno je i da njegova proizvodnja startuje 15. septembra, uz najavu da će ove godine biti proizvedeno 12.000 primeraka a sledeće 70.000.

Mada će glavno tržište za ovaj model biti Azija, moguće je da će se prodavati i na drugim tržištima, pa možda i u Južnoj Americi. U Evropi ga najverovatnije nećemo videti.

Najmanji Hyundai SUV na Starom kontinentu je Bayon, koji je predstavljen ovog proleća, ali je ovaj model sa dužinom oko 4,2 m znatno komforniji u odnosu na Casper.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.