Borković u Dubaiju završava sezonu

Izvor: Sportske.net, 17.Nov.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borković u Dubaiju završava sezonu

Najbolji srpski automobilista startovaće sa 16. mesta na poslednjem vikendu Svetskog šampionata u Dubaiju.

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u subotu završava svoju drugu sezonu u TCR Svetskom šampionatu. Borković će na poslednjem trkačkom vikendu, koji se u subotu vozi u Dubaiju startovati sa 16. pozicije, ali zbog pravila koja nalažu da vozači marke Hyundai ne bogu biti bodovani, Dušan je faktički >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na 14. mestu na startu.

Borkoviću je na početku prvog dela kvalifikacija pukla guma, posle čega je morao u boks. Po izlasku na stazu popravljao je svoje vreme, a u jednom trenutku je izbio na deveto mesto.

Ipak, problemi sa predupravljanjem i podupravljanjem automobila uticali su da ne bude u konkurenciji za drugi deo kvalifikacija na stazi u Dubaiju.

Vozač Alfa Romeo Đulijete TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima “GE Force” i italijanskog “Romeo Ferraris”, na ovaj način zaokružuje još jednu epsku priču u kojoj je promovisao srpski automobilizam i svoju zemlju širom sveta.

Uprkos brojnim poteškoćama sa automobilom i pehovima koji su ga pratili čitave sezone, Borković je beležio izvanredne rezultate, uključujući pobede u Bahreinu i Austriji. Pored toga, na svakoj trci, zahvaljujući Borkovićevim nastupima, publika na  stazi, ali i milionski TV auditorijum mogli su da vide veliki baner s napisom „Invest in Serbia“, koji će biti istaknut i na trkama u Dubaiju.

Već na slobodnim treninzima znao sam da ne mogu mnogo da očekujem na ovoj stazi, s obzirom na to da je treći sektor veoma spor. Nakon što mi je pukla guma, potpuno se promenio balans i auto je zanosio zadnjim delom. Mislio sam da će biti bolje, ali šta je tu je. Bolje nije moglo sa autom koji se ponašao jako loše. Ipak, imam i lepih vesti o narednoj godinu o kojima još ne mogu mnogo da pričam. Za kraj, hvala na podršci mom timu, sponzorima i navijačima. Zbog svih vas cu se truditi maksimalno da osvajanjem novih bodova završim ovogodišnji šampionat“, poručio je Borković posle kvalifikacija.

Prva trka biće vožena u 8:10 po našem vremenu (snimak na RTS 2 i RTS HD od 11:50), a druga u 12:35 u direktnom TV prenosu na RTS 2 i RTS HD.

Dušan Borković uoči poslednjeg vikenda zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu sa 108 bodova.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Borković sezonu završio na osmom mestu

Izvor: N1 televizija, 18.Nov.2017, 17:48

Srpski automobilista Dušan Borković okončao je svoju drugu sezonu u TCR seriji na osmom mestu u generalnom plasmanu posle 20 trka. Žan Karl Verne u Folksvagenu, koji brani boje tima Leopard...Borković je tokom poslednjeg trkačkog vikenda u Dubaiju stigao do novih bodova iako se tako nije činilo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.