A sada nešto sasvim drugačije: Hyundai otkrio novi Santa Fe FOTO

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 12:07

A sada nešto sasvim drugačije: Hyundai otkrio novi Santa Fe FOTO

Korejski proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje nove generacije SUV-a Santa Fe.

Kompanija Hyundai Motor danas je obelodanila radikalno transformisani, potpuno novi Santa Fe.

Ovo je peta generacija korejskog SUV-a srednje veličine, oblikovana, kako kažu u kompaniji, "na osnovu mnoštva podataka u vezi sa najnovijim trendovima u načinu života na otvorenom".

Za prvu potpunu izmenu Santa Fe modela od 2018. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hyundai je zauzeo nekonvencionalan pristup, oslanjajući se na tip dizajna zasnovan na životnom stilu kako bi se maksimalno povećao kapacitet zadnjeg dela za teret i bolje prilagodio aktivnostima na otvorenom, ali i onima u gradu.

Kao rezultat toga, novi model ima robustan dizajn eksterijera i prostranu, raznovrsnu unutrašnjost koja proizilazi iz njegovih uvećanih vrata prtljažnika, "pružajući korisnicima prostor nalik na terasu kad god i gde god im je potreban".

Hyundai objašnjava da su prednja svetla u obliku slova H u skladu sa H-motivom dizajna donjeg dela prednje strane kako bi se poboljšala vizuelna potpunost. Elementi dizajna u obliku slova H reinterpretiraju Hyundaijev "H" amblem.

Gledano sa strane, tu su produženo međuosovinsko rastojanje, oštro definisani lukovi točkova, skraćeni prednji prepust i felne od 21 inča, što sve daje ovom SUV-u robustan, avanturistički izgled.

Definisan svojim većim vratima prtljažnika, zadnji deo vozila je jednostavniji, balansirajući celokupni spoljašnji dizajn.

Zadnja svetla u obliku slova H su u skladu sa prednjim H farovima "kako bi se stvorila harmonija i pružio prepoznatljiv Santa Fe utisak na putu, danju ili noću".

Prefinjena unutrašnjost je u kontrastu sa snažnom spoljašnjošću. Dizajn enterijera naglašava horizontalne i vertikalne linije, sa H-motivom primenjenim na instrument tabli i ventilacionim otvorima kako bi se "poboljšao osećaj otvorenosti i stvorio jedinstven senzibilitet".

Enterijer novog Santa Fea ilustruju razne visokotehnološke karakteristike, uključujući panoramski zakrivljeni ekran i dvostruki bežični punjač.

Zakrivljeni ekran povezuje digitalni klaster od 12,3 inča i infotainment sistem poboljšavajući vozaču vidljivost dok istovremeno pruža osećaj luksuza, ističu u Hyundaiju.

Novi SUV uključuje i niz održivih materijala. Obloga tavanice poput antilopa, patosnice i nasloni sedišta u drugom i trećem redu napravljeni su od reciklirane plastike, dok su obloge instrument-table i vrata napravljene od ekološki prihvatljive veštačke kože.

Boje enterijera i eksterijera, inspirisane prirodnim svetlom, ističu jedinstveni stil vozila.

Potpuno novi Santa Fe imaće zvaničnu svetsku premijeru u avgustu na Hyundai YouTube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

A sada nešto sasvim drugačije: Hyundai otkrio novi Santa Fe FOTO

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Jul.2023

Korejski proizvođač objavio je prve fotografije i tehničke detalje nove generacije SUV-a Santa Fe. Kompanija Hyundai Motor danas je obelodanila radikalno transformisani, potpuno novi Santa Fe. Ovo je peta generacija korejskog SUV-a srednje veličine, oblikovana, kako kažu u kompaniji, “na osnovu...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.