Zaplenjeno više od pola kile srebrnog nakita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno više od pola kile srebrnog nakita

Carinici su na prelazu Prohor Pčinjski sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 600 grama srebrnog nakita. Prekršaj je otkriven kada je na ulaz u zemlju pristigao automobil "BMW" srpskih registarskih oznaka.

Njime je sam putovao 43-godišnji Vranjanac koji je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi, sem ličnog prtljaga. Međutim, tokom detaljne kontrole koja je ipak usledila, carinik je na zadnjem sedištu automobila, u putnikovoj jakni pronašao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << torbicu punu srebrnog nakita.

Preko 150 lančića, narukvica, minđuša, prstenja i privezaka, ukupne težine od gotovo 600 grama, zadržano je do okončanja prekršajnog postupka. Podsećamo putnike da se ličnim nakitom smatra onaj nakit koji se nosi na sebi, međutim ukoliko na sebi ili u prtljagu putnici nose dosta nakita – dužni su da ga prijave.

Veoma je važno da to učine, jer će carinici veće količine nakita tretirati kao neprijavljene dragocenosti, zbog čega se putnik lako može naći u prekršaju.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vranjancu u jakni pronašli TORBICU PUNU NAKITA

Izvor: OkRadio.rs, 13.Nov.2019

Vranje - Carinici su 8. novembra 2019. godine na prelazu Prohor Pčinjski sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 600 grama srebrnog nakita, saopštila je Uprava carina. Prekršaj je otkriven kada je na ulaz u zemlju pristigao automobil „BMW“ srpskih registarskih oznaka.   Njime je sam putovao...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.