Sprečeno iznošenje 72 umetnička dela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeno iznošenje 72 umetnička dela

BEOGRAD -

Na graničnom prelazu Vrška Čuka carinici su sprečili pokušaj iznošenja iz zemlje 68 slika i četiri skulpture, saopštila je danas Uprava carina, ističući da je reč o delima renomiranih savremenih američkih umetnika.

U saopštenju se navodi da su u pitanju dela Dejvida Satera, Dejvida Goslina, Marijan Bingam, Džudit Džudi i Rosane Azar.

Dela su u automobilu marke "tojota korola", francuskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << registarskih oznaka, pokušala da u Bugarsku prokrijumčare dva američka državljanina - galerista i jedan od autora otkrivenih dela.

Protiv tih osoba je pokrenut prekršajni postupak, a umetnička dela, čija će vrednost biti utvrđena nakon stručne ekspertize, privremeno su zadržana, navodi se u saopštenju.

Ovo je drugi put da su carinski službenici u roku od 10 dana na ovom prelazu otkrili kolekcije slika koje se u tranzitu kroz Srbiju ne prijavljuju carinskim organima.

Prvi slučaj dogodio se 9. novembra, kada je sprečen pokušaj krijumčarenja 48 umetničkih slika savremenog holandskog autora, koje je u Bugarsku pokušao da iznese jedan holandski državljanin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokušali da iznesu iz Srbije 72 umetnička dela

Izvor: Blic, 19.Nov.2011

Na graničnom prelazu Vrška Čuka carinici su sprečili pokušaj iznošenja iz zemlje 68 slika i četiri skulpture, saopštila je danas Uprava carina, ističući da je reč o delima renomiranih savremenih američkih umetnika. U saopštenju se navodi da su u pitanju dela Dejvida Satera, Dejvida Goslina,...

Nastavak na Blic...

Sprečen pokušaj krijumčarenja 72 umetnička dela iz Srbije

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Nov.2011

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Srbije sprečen pokušaj krijumčarenja dela Dejvida Satera, Dejvida Goslina, Marijan Bingam, Džudit Džudi i Rosane Azar

Nastavak na SEEbiz.eu...

Amerikanci pokušali da prošvercuju umetnička dela

Izvor: Press, 19.Nov.2011

Na graničnom prelazu Vrška Čuka carinici su sprečili pokušaj iznošenja iz zemlje više od 50 slika i četiri skulpture, saopštila je Uprava carina, ističući da je reč o delima renomiranih savremenih američkih umetnika.

Nastavak na Press...

Tanjug: Carinici maheri i za kradeno blago

Izvor: Mondo, 20.Nov.2011, 03:03

Srpski carinici sa graničnog prelaza Vrška Čuka na granici sa Bugarskom, samo u posljednjoj kaciji sprečili su iznošenja iz zemlje 72 umetnička dela.

Nastavak na Mondo...

Sprečeno iznošenje 72 umetnička dela iz Srbije

Izvor: Glas javnosti, 20.Nov.2011

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Vrška Čuka carinici su sprečili pokušaj..iznošenja iz zemlje više od 70 slika i četiri skulpture, saopštila je u..petak veče Uprava carina, ističući da je reč o delima renomiranih..savremenih američkih umetnika...U saopštenju se navodi da su u pitanju dela...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.