Napad snajperom na crnogorskog biznismena, pokušaj ubistva ili zastrašivanje

Izvor: RTS, 11.Dec.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad snajperom na crnogorskog biznismena, pokušaj ubistva ili zastrašivanje

Crnogorski državljanin Miodrag Davidović Daka koga je sinoć, kod hotela "Kraun plaza" u Beogradu, nepoznata osoba ranila hicem iz vatrenog oružja se oporavlja. U medijima se navodi da je napadač snajperista i da je pronađeno zapaljeno vozilo marke "reno" u kojem je bilo i oružje. Policija radi na rasvetljavanju okolnosti i hapšenju izvršioca, ali kako nam je rečeno u interesu istrage nisu u mogućnosti da saopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više detalja.
Biznismen, nekadašnji načelnik Centra bezbednosti Nikšić, ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina, kum pokojnog Momira Bulatovića, dobrotvor Srpske pravoslavne crkve, to je čovek na koga je u društvu vladike Joanikija sinoć pucano, najverovatniije, snajperom. Miodrag Davidović je tom prilikom ranjen u ruku.

"Okolnosti pod kojima je ovo krivično delo izvršeno pokazuju da verovatno nije postojala namera lišavanja života već da su počinioci hteli da žrtvu zastraše, ucene ili da pošalju poruku. Na ovo ukazuju okolnosti pod kojima je delo izvršeno, pre svega da je korišćeno vrlo precizno oružje koje nije dostupno većini građana i kojim rukuju obučeni profesionalci s velikim iskustvom", rekao je Mladen Milošević sa Fakulteta bezbednosti.
Upotreba snajpera, kažu poznavaoci, nije toliko česta u obračunima. U poslednjih pet godina na teritoriji Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine tim oružjem ubijeno je šestoro ljudi. Na upotrebu tog oružja snajpersti se odlučuju u posebnim okolnostima
"Kada ne može da se priđe žrtvi zbog obezbeđenja, objekta u kom se kreće velikog broja ljudi, izbegava kamere, druge svedoke, najsigurnije se oseća na razdaljini od 100-200 metara. Tako ima vremena da puca jednom ili dva puta, da ima vremena pobegne i čak ukloni tragove. U ovoj situaciji teško je reći da li je to bio amater, verovatno je to osoba koja je već pucala iz takvog oružja ali na uspešnost utiče da li je meta stajala, da li je snajperista bio zaklonjen", naveo je novinar RTS-a Veljko Medić.
Mediji u Crnoj Gori Davidovića su pominjali i kao protivinika aktuelnog režima i finansijera Demokratskog fronta. Ta opoziciona koalicija poručuje da iza sinoćnjeg napada stoje politički motivi.
"Pokušaj ubistva uspešnog privrednika i dobrotvora Srpske pravoslavne crkve i jednog od najuglednijih episkopa naše pomesne Crkve izveden je, ne slučajno, baš nekoliko dana prije velikog crkveno-narodnog sabora u Nikšiću i neposredno nakon stavljanja u skupštinsku proceduru zakona protiv SPC", navodi se u saopštenju Demokratskog fronta.
Poslednjih osam, devet godina, kako navode crnogorski mediji, Davidović živi u hotelu "Kraun plaza". U međuvremenu je počeo da razvija biznis i u Srbiji. Od poslova u Crnoj Gori nije odustao, njegovo porodično preduzeće "Neksan", koje se bavilo proizvodnjom alkoholnih pića, sada se bavi i građevinarstvom, u Podgorici, Budvi, Kotoru i Nikšiću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.