Stoner ponovo najbrži u Maleziji

Izvor: B92, 01.Mar.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoner ponovo najbrži u Maleziji

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Kejsi Stoner završio je na vrhu druga predsezonska testiranja u Maleziji.

Stoner je bio najbolji i na prvim testiranjima, početkom februara, a sada je na stazi "Sepang" najbrži krug izvozao u vremenu od 2:00.473 minuta.

Drugo mesto, sa skoro dve desetinke, zauzeo je Stonerov timski kolega iz Repsol Honde Dani Pedrosa, dok je više od desetinke dalje bio Andrea Doviciozo na privatnoj Jamahi ekipe Teh 3.

Stoner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prvi dan drugih testiranja u Maleziji završio kao najbrži, da bi Honda preskočila drugi dan zbog tehničkih problema. Pošto su oni rešeni, svi vozači, bilo na fabričkim ili privatnim Hondama su se vratili na stazu, a Jamaha, koja je bila najbolja u sredu, nije toliko mogla da im parira, sem Dovicioza.

Horhe Lorenco na fabričkoj Jamahi bio četvrti, sa četiri desetinke lošijim vremenom od Stonerovog, a pratili su ga drugi vozač Jamahe Teh 3 Kal Kračlou i Hektor Barbera na Pramak Dukatiju. Ben Spiz, koji je bio na vrhu drugog dana, imao je tek osmo vreme, dok je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi bio deseti, sa više od sekunde zaostatka u odnosu na Australijanca.

Naredna testiranja biće održana na stazi „Heres" u Španiji od 23. do 25. marta, a nova sezona počinje pod reflektorima u Kataru 8. aprila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.