Prva električna honda NEĆE IMATI RETROVIZORE! Ovo je daleko bolje rešenje! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva električna "honda" NEĆE IMATI RETROVIZORE! Ovo je daleko bolje rešenje! (VIDEO)

Inovacija koja će oduševiti sve!

Električna "honda E" neće pleniti pažnju samo simpatičnim retro izgledom i električnim pogonom, već će se iz mase izdvojiti i brojnom naprednom opremom. Tako će ovaj model biti jedan od prvih koji će i u proizvodnoj verziji biti lišen retrovizora.

Spoljni retrovizori na automobilu su već decenijama, a pokazali su se kao vrlo jednostavno i delotvorno rešenje. U >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << međuvremenu su dobili i dodatke poput grejača, pokazivača smera i upozorenja za mrtvi ugao. Honda pak ide korak dalje i na serijski primerak dovodi komplikovaniji sistem sa kamerama kakav obično viđamo na konceptima.

Uklanjanjem retrovizora i postavljanjem osetno manjih kamera u strujno oblikovanim telima sasvim sigurno će poboljšati aerodinamiku. Takođe, kako se slika projektuje na poveće ekrane u Hondi kažu da je preglednost osetno bolja, posebno tokom lošijeg vremena i slabije vidljivosti kada klasičan retrovizor nije najbolje rešenje. Takođe, u wide pogledu efekat mrtvog ugla je upola manji, a iste potpomažu i sistem za vožnju unazad. Sve u svemu, reč je o sistemu vrlo sličnom onom na Audijevom "e-tronu".

Ponovimo, "honda E" je električni kompakt kalibra "renoa zoe", ali u retro izdanju i sa zadnjim pogonom. Prodaja startuje tokom iduće godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.