NOVA HONDA SIVIK

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 02:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA HONDA SIVIK

Zadnja svetla imaju ulogu spojlera, a prednja su dobila oštrije konture. Širi je za 10 mm, ali niži za 20 mm

Stiže deveta generacija!

Honda" je 19. decembra počela da proizvodi novi „sivik" u Velikoj Britaniji i očekuje veliki porast prodaje tokom 2012. Aktuelna generacija imala je problem s fenomenom „fast fešn", pa se od naslednika očekuje da linije traju duže.

Veća je promena pozadi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Zadnja svetla, naime, imaju ulogu spojlera i pomažu da vazduh nesmetano klizi preko krova i bokova. Kabina je, na radost kupaca, ostala ista, ali još je lepša! Novi model je niži za 20 mm, ali je širi za 10 mm.

Inspiracija za novi model bio je koncept „aviona stopljenih krila i trupa", rekao je Jukio Emi, vođa dizajnerskog tima.

Novi dizel 2,2

Uz nove linije stiže i novi 2,2 turbo-dizel sa 150 KS i 340 Nm. Tu su i benzinci 1,4 sa 100 KS i 1,8 sa 140 KS. Kasnije stiže i dizelaš 1,6 sa 120 KS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.