NEVEROVATNO: Honda beleži rast od 78 posto u operativnom profitu u prvom kvartalu

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2023, 16:19

NEVEROVATNO: Honda beleži rast od 78 posto u operativnom profitu u prvom kvartalu

To je značajno povećanje.

Japanska Honda prijavila je rast kvartalnog profita od 78 posto, podstaknuta povećanjem prodaje, posebno na severnoameričkom tržištu, i slabijim jenom.

Drugi najveći japanski proizvođač automobila po prodaji saopštio je da je operativni profit iznosio 394,4 milijarde jena (3,7 milijardi dolara) do juna, što je lako nadmašilo prosečnu procenu od 324,74 milijarde jena u anketi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Refinitiva, prenosi Reuters.

To je značajno povećanje u poređenju sa profitom od 222,2 milijarde jena u istom periodu prošle godine.

Kao i drugi proizvođači automobila, Honda je navela da je imala koristi od snažne prodaje na američkom tržištu, koje je ključno, jer se situacija sa snabdevanjem delovima i poluprovodnicima stabilizovala nakon završetka pandemije.

Honda je zadržala svoju prognozu operativnog profita za tekuću godinu (jedan billion jena), što je niže od prosečne prognoze analitičara od 1,117 biliona jena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.