Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hondin novi kruzer za početnike

Nikada pretjerano ažurna sa trendovima, Honda na tržište plasira novi kruzer namjenjen početnicima i onima koji žele da se odmore od velikih i teških motocikala.

Novi "buntovnik" razvijen je u SAD, gdje Honda zbog prirode tamošnjeg tržišta ima daleko više kruzera u ponudi, nego što je to slučaj u Evropi.

Prvi Rebel pojavio se daleke 1985. godine i tada je takođe predstavljao "uvodni" model >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za motocikliste početnike, s tim što je imao agregat manje zapremine od novog Rebela.

Novi Rebel dolazi sa dva agregata, zapremine 471 i 286 kubika. Prvi je u okviru modela Rebel 500 i nalazi se u još nekoliko Hondinih modela iz ove klase, onima koji nose oznaku CB500. U pitanju je parallel twin, koji ispostavlja nekih 47 konjskih snaga. Drugi agregat, od 286 kubika ima jedan cilindar, i razvija 30 konjskih snaga.

Oba vizuelno izgljedaju istovetno, u bobber stilu. Jasno je da je Honda odlučila da Rebel prikaže u Los Anđelesu, a ne Milanu, jer je SAD mnogo primamljivije tržište za kruzere. Sa druge strane, kao što smo najavili, trka među proizvođačima motocikala zaoštrava se u dvije klase, kod motocikala ispod 500 kubika, i u retro klasi.

Honda nije najsnažnija među retro modelima, ali teško da će olako prepustiti drugima tržište motocikala sa agregatima manjeg bloka. Još uvijek nema tačnih informacija o cjenama novog Rebela i datumu kada će se pojaviti u Evropi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.