Honda predstavila RA108

Izvor: B92, 29.Jan.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honda predstavila RA108



Honda je zvanično predstavila bolid koji će u sezoni 2008. voziti Dženson Baton i Rubens Barikelo. Posle razočaravajuće 2007. godine, Honda se nada da će novi model RA108 postaviti japanski tim u sam vrh takmičenja u konkurenciji konstruktora.

"Prošle godine napravili smo veliki zaokret i mislim da je sada pravo vreme da se vratimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u konkurenciju. Uradili smo sve što je bilo u našoj moći da bolid učinimo moćnijim i da sa kvalitetnim vozačima budemo konkurentni na svakoj trci", rekao je izvršni direktor tima Nik Fraj.

RA108 je proizvod ojačanog tima inženjera Honde, a ključna novost je novi lider ekipe Ros Braun.

"RA108 je novi koncept i u odnosu na prošli model ima poboljšanu aerodinamiku i mehaničku strukturu. Naš cilj je da ponovo dođemo u poziciju u kojoj je tim bio u drugom delu 2006. godine, kada se Honda borila za bodove u svakoj trci. Samo u toj situaciji će tim imati stabilnu osnovu, na čemu ćemo graditi veće ambicije", rekao je Braun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.