Honda nema u planu da menja dizajnerski pravac

Izvor: Autorepublika.rs, 17.Mar.2015, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honda nema u planu da menja dizajnerski pravac

Po svemu sudeći kritike koje je Honda dobila od svojih fanova vezane za dizajn, neće biti usvojene. Dizajnersko odeljenje ove japanske kompanije je napokon odgovorilo na veliki broj kritika, međutim, najnovija izjava ne uliva mnogo optimizma. Ono što se zamera Hondi jeste njen “dosadan” dizajn, i manjak želje da se to promeni.
Tetsuo Ivamura, izvršni direktor dizajna u Hondi je naglasio da će japanski gigant nastaviti da koristi “praktični stil” – šta god to značilo.
Pomenuti gospodin, u razgovoru za magazin Autocar, izjavio je: “Neki proizvođači su spremni na ekstremne poteze stvarajući oštre, dinamične linije, ali naš pristup, koji podržavaju našei korisnici je fokusiran na vidljivost iz unutrašnjosti automobila.” Ivamura je dodao da je glavni fokus njihovih dizajnera “dobra vidljivost svih putnika u automobilu”. Međutim, da li ovakve izjave imaju smisla, jer kritike upravo dolaze od korisnika Honde, koji žele promene.
Kako god, modeli “NSX” i “FCV” moguće je da će promeniti način razmišljanja ove kompanije, jer jedan takav način razmišljanja imala je i Mazda koja cveta na polju zadovoljnih korisnika pojavom Kodo pravca u dizajnu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.