Honda napravila 100 miliona vozila

Izvor: Nacionalna klasa, 04.Jan.2017, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honda napravila 100 miliona vozila

Kompanija Honda Motor saopštila je da je dostigla broj od 100 miliona proizvedenih vozila u svojim pogonima širom sveta.

Honda je pokrenula proizvodnju automobila 1963. godine sa kamionetom T360 u fabrici Saitama. Iste godine pokrenuta je i proizvodnja malog sportskog automobila S500 u fabrici Hamamacu. Kompanija je 1964. godine upotrebila sve resurse za izgradnju fabrike u Sajami, gde su se u narednim godinama pravili modeliS600 i N360, prvi putnički model manjih dimenzija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << />
Japanska kompanija od tada je povećavala ukupnu proizvodnju i broj modela, a kao ključni tržišni aduti istakli su se Civic, Accord, CR-V i Fit. Takođe su razvijani i regionalni modeli da bi se izašlo u susret željama kupaca na lokalnim tržištima.

Prvi Hondini modeli koji su se pravili izvan Japana su mali putnički auotmobil N600 i kamionet TN360 na Tajvanu. Od 1982. godine u američkom Ohaju se proizvodio Accord, a kompletan proizvodni proces je bio lokalizovan. Accord je ujedno bio prvi putnički japanski model koji se proizvodio u Sjedinjenim Američkim Državama.

Honda je vremenom približavala proizvodnju tržištima na kojima je i prodavala automobile, pa je razvila poslovanje u Aziji, Evropi, Južnoj Americi i Kini. U poslednjih nekoliko godina kompanija radi na uspostavljanju fleksibilnog i komplementarnog proizvodnog sistema i svoja 34 pogona u 18 država i teritorija.

Broj od 100 miliona proizvedenih vozila dostignut je u septembru, 54 godine od kada je kompanija pokrenula proizvodnju. U ovaj rezultat spada i 560 miliona motocikala i ostale motorizovane opreme.
Pogledaj vesti o: Honda

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.