Izvor: B92, 30.Apr.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Honda Civic WTCC dominantna u Slovačkoj

Na petoj trci sezone World Touring Car Championship-a održanoj u nedelju 28. aprila na stazi Slovakia Ring u blizini Bratislave dominirali su vozači Honde, koji su osvojili prva tri mesta.

Najbrži je bio Gabriele Tarquini, odmah za njim kroz cilj je prošao i njegov timski kolega Tiago Monteiro, i kao treći Norbert Michelisz, vozač Zengo Motorsporta, takođe u Civicu.

Tarquini, kao vozač sa najvećim brojem ostvarenih pol pozicija od uvođenja sadašnjeg formata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << WTCC (ovo mu je bila sedamnaesta), od starta je zadržao prvo mesto sve do cilja, stigavši tako do osamnaeste pobede u svojoj karijeri, i prve za Hondu 2013. godine.

“Želeo sam da budem pobednik prve trke za novu Hondu Civic, to mi je zaista bilo važno nakon svog rada i testiranja tokom zime kako bi automobil bio spreman", izjavio je Gabriele Tarquini nakon pobede.

"Još uvek imamo mnogo da učimo i tek treba da pokažemo sav potencijal, ali sve smo bolji u svakoj trci. Želimo da Civic bude najbrži automobil na stazi”, dodao je Tarquini koji je ovom pobedom učvrstio drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Tiago Monteiro takođe je ostvario zavidan rezultat, posebno kada se ima u vidu da je, posle nezgode na trci u Marakešu, za Slovačku morao da bude spremljen potpuno novi Civic, a vremena za testiranje je bilo vrlo malo.

Norbert Michelisz je svojim trećim mestom potvrdio uspeh Honde u Slovačkoj.

“Mislim da je sezona za mene tek sada počela, biti pored Gabriela i Tiaga na podijumu je fantastičan osećaj”, rekao je vozač Zengo Motorsporta.

Sledeća trka WTCC šampionata održaće se 4. i 5. maja na stazi Hungaroring u blizini Budimpešte.

Pročitajte više o modelu Honda Civic WTCC.

Vozili smo: Honda Civic 1.8.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.