Hanzal jači od Patki

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Okt.2011, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hanzal jači od Patki

Posle odličnog starta sezone u kom su nanizali četiri pobede, oklopnici Anahajm Daksa imali su šansu da se na ledu svog „Honda centra“ iskupe za prethodni poraz od Dalas Starsa. Ipak ispostavilo se da domaći led još uvek nije taličan po Patke, koje su u drugom meču za redom u Anahajmu doživele poraz. Ovoga puta jači od Daksa bili su Finiks Kojotsi, koji su se u Arizonu vratili sa pobedom 5:4.
Junak trijumfa bio je Čeh Martin Hanzal, koji je sa dva gola u prvoj trećini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << doneo vođstvo, a potom, posle golova Lubomira Višnovskog i Rajana Geclafa, i izjednačenje za ekipu Kojota. Pitanje pobedniak Kojoti su rešili u periodu između petog i osmog minuta druge trećine, kada su Bojd Gordon, Lauri Korpikoski i Kit Jandl doneli više nego ubedljivih 5:2. Iako su do kraja meča Kertis Foster i Rajan Geclaf uspeli da smanje na 5:4, oklopnici Patki u presudnim trenucima nisu imali rešenja za raspoloženog Majka Smita.
Rezultati: Anahajm – Finiks 4:5 (2:2, 1:3, 1:1).
Zvezde večeri
o Martin Hanzal (Finiks) dva gola
o Rajan Geclaf (Anahajm) dvagola
o Kit Jandl (Finiks) gol i asistencija
Raspored mečeva
Sinoć su igrali: Filadelfija – Toronto, Montreal – Florida, Vinipeg – Njujork Rendžers.
Noćas igraju: Karolina – Otava, Njujork Ajlanders – Pitsburg, Kolambus – detroit, Bafalo – Tampa bej, Nešvil – San Hoze, Čikago – Anahajm, Edmonton – Vankuver, Finiks – Dalas, Los Anđeles – Nju Džersi.
Nokelainen u Montrealu
Čelnici Finiks Kojotsa odlučili su da sa kolegama iz Montreala organizuju razmenu igrača u kojoj su učestvovala trojica hokejaša i jedno pravo izbora pika predstojećeg drafta. Tako su put Montreala otišli centar Peteri Nokelainen i golman Garet Staford, za koje su u zamenu stigli centar Brok Troter i pravo na izbor pika sedme runde predstojećeg drafta.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.