HONDA ZA 2020 GODINU: Stiže novi CIVIK

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2019, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HONDA ZA 2020 GODINU: Stiže novi CIVIK

Osvežena honda...

Aktuelna generacija Honde Civik na evropskom tržištu je već tri godine, pa je došlo vreme za prvo "zatezanje bora". Spoljašnjost automobila osvežena je restilizovanom maskom hladnjaka i redizajniranim prenjdim branikom sa nešto drugačiji kućištima za maglenke.

LED farovi su sada standard, a restilizovana su i dnevma LED svetla Honda Civik za 2020. dobila je nove 16-inčne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << alu felne za bazični model, kao i nove 17-inčne "Shark Grey" točkove od lake legure za skuplje verzije ovog automobila.

Među novinama je i još jedna boja u paleti, koju Honda naziva "Obsidian Blue".

Japanski proizvođač promenio je teksturu materijala kojom su obložene površine u kabini, kako bi Civik izgledao luksuznije. Verzije sa bogatijim paketima opreme imaju elektropodesivo vozačevo sedište u 8 smerova.

Motorizacija je ostala nepromenjena u odnosu na model pre restilizacije. Honda kupcima u Evropi nudi dva benzinca i jedan dizelaš.

Osnovni model ispod haube ima 1.0-litarski VTEC Turbo sa 126 KS i 200 Nm, dok snažniji 1.5 VTEC Turbo proizvodi 182 KS i razvija 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Dizel ponudu predstavlja 1.6-litarski i-DTEC sa 120 KS i 300 Nm.

Benzinci se mogu naručiti sa 6-brzinskim manuelnim menjačem ili sa automatskim CVT menjačem. Dizelaš može biti uparen sa 6-brzinskim manuelnim ili 9-stepenim automatskim menjačem.

Sve verzije Honde Civik za 2020. opremljene su Honda Sensing bezbednosnom tehnologijom koja uključuje brojne sistem asistencije: "Collision Mitigation Braking System, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist System i Traffic Sign Recognition".

Restilizovani Civik stiže u evropske prodajne salone u decembru, a prve isporuke kupcima planirane su za januar 2020. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.