GANC NOVA: Prva Honda Civic izgleda kao da je upravo izašla iz FABRIKE, na stranu što je STARA SAMO 22 GODINE (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 15:36

GANC NOVA: Prva Honda Civic izgleda kao da je upravo izašla iz FABRIKE, na stranu što je STARA SAMO 22 GODINE (FOTO+VIDEO)

Broj šasije završava s ‘0001, što znači da je to prvi EG koji je izašao s proizvodne trake u Hondinom pogonu Alliston u Ontariju.

Primeri mejnstrim automobila sa malom kilometražom iz 80-ih i 90-ih postaju veoma popularni među kolekcionarima, donoseći neke smešne brojke na aukciji. Entuzijasta Honde u Kanadi nedavno je pronašao Civic iz 1992. koji vidite na fotografijama. Očitavanje kilometraže od 7 milja (12 km) je verovatno najniže u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Honda Civic EG bilo gde u svetu, što ga čini pogodnim za muzej. Pored toga, broj šasije se završava sa "0001", što znači da je to prvi EG koji je silazio sa proizvodne trake u Hondinoj fabrici u Allistonu, Ontario.

Skoro netaknuti automobil je predstavljen u HondaPro Džejsonovom video snimku na YouTube-u i pripada Dilanu Šarpu koji je veliki obožavatelj Honde i Acure. Prema rečima vlasnika, vozilo je provelo dosta vremena u Hondinoj školi za obuku, što na neki način objašnjava zašto uopšte nije voženo. U trenutku kupovine, još uvek je imao originalno ulje u motoru i dolazio je sa fabričkim oznakama na donjem stroju, uobičajenim znakom vozila rane proizvodnje. Kao što je primećeno u video snimku, DKS oprema je bila početna varijanta Civica za tu modelsku godinu u Kanadi, koja nije dobila još spartanskiji CKS koji je bio dostupan u SAD.

Civic osnovne specifikacije je standardno dolazio sa servo upravljačem, ali je nedostajao pogodnosti poput klima uređaja i retrovizora za suvozača. Međutim, sumnjamo da će to odbiti potencijalne kupce koji će biti spremni da plate velike količine novca za ovu vremensku kapsulu. Za one koji se pitaju, ispod haube je atmosferski 1,5-litarski četvorocilindrični motor sa 16 ventila koji proizvodi 103 ks (76 kV), uparen sa petostepenim manuelnim menjačem. Predvidljivo, podloga ostaje u besprekornom stanju, kao i karoserija i unutrašnjost.

Dilan kaže da bi razmislio o prodaji jedinstvenog modela ako bi dobio pravu ponudu. U svakom slučaju, šanse su da ovaj Civic neće videti povećanje kilometraže u bliskoj budućnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.